Infofinanciar > Info > Budăi, vești bune pentru profesori! Legea Salarizării le va oferi multe avantaje
Info

Budăi, vești bune pentru profesori! Legea Salarizării le va oferi multe avantaje

Marius-Constantin Budăi, ministrul Muncii Sursa foto Constanta 100%
Sursa foto Constanta 100%

Marius-Constantin Budăi, ministrul Muncii, a afirmat că revendicarea profesorilor va fi inclusă în viitoarea lege a salarizării. El a subliniat că principiul de bază în construirea grilei de salarizare este salariul mediu brut al debutantului. Astfel, se intenționează să se ia în considerare nivelul salarial mediu al profesorilor începători în stabilirea structurii de salarizare, în vederea unei corelări mai bune a remunerației cu nivelul de experiență și responsabilitate al cadrelor didactice.

„Noi am scris în Nota de Fundamentare, le-am explicat profesorilor de ce am trecut în Nota de Fundamentare, am scris principiul de la care plecăm în construcţia noii grile. Nu voi discuta neapărat pe închiderea altor grile până nu voi termina discuţia pentru Educaţia. Da, principiul de la care plecăm în construirea grilei de salarizare este plecare de la salariul mediu brut aflat în plată pentru debutant”, spune ministrul Muncii, Marius-Constantin Budăi.

De la 1 septembrie

Conform declarațiilor ministrului Muncii, Marius Budăi, se preconizează că proiectul de lege privind salarizarea va fi finalizat până pe 15 iulie și apoi aprobat în cadrul Guvernului pe 1 septembrie.

„Până pe data de 15 am termen de la coaliţie să finalizeze draftul legii, astftel încât în perioada 15 iulie-1 septembrie să continuăm discuţiile cu sindicatele, ca la 1 septembrie propunerea legislativă să treacă de guvern şi să fie depusă în Parlament. Până acum nicio sarcină primită de la coaliţie nu am ratat-o”, încheie Budăi, scrie Mediafax.

Marius Budăi se compară cu profesorii

Ministrul s-a întâlnit miercuri cu profesorii de la Liceul I. L. Caragiale, în timpul grevei generale a cadrelor didactice din sistemul educațional. El a afirmat că discuțiile cu profesorii au fost constructive și că aceștia nu i-au solicitat nimic, menționând că negocierile privind revendicările lor se desfășoară la nivelul Ministerului Educației. Întrebat dacă profesorii i-au povestit despre dificultățile de a lucra cu salarii mici, ministrul Budăi a subliniat că el însuși a lucrat pentru salarii mult mai mici în trecut și că nu are nevoie să i se reamintească aceste realități.

„Știți foarte bine că și eu la rândul meu am fost și sunt salariat și am lucrat și am fost un lucrător în asistență socială cu salarii mult mai mici. Cunosc aceste realități, nu trebuie să mi le spună neapărat cineva”, a spus Budăi.

Marius Budăi a declarat că discuțiile pe care le-a avut cu profesorii de la Liceul I. L. Caragiale au fost concentrate pe viitorul sistemului educațional din România și au fost de natură constructivă. El a subliniat că discuția nu s-a axat pe greva cadrelor didactice, ci pe direcțiile și principiile pe care trebuie să le urmeze Educația în viitor. Ministrul a menționat că nu a cerut nimic profesorilor și nici aceștia nu i-au solicitat nimic, iar discuțiile se vor continua la nivelul Ministerului Educației, scrie Digi24.