Infofinanciar > Info > Bucureștiul stinge luminile de Crăciun ca semn de solidaritate pentru Ucraina! Inișiativa vine de la Kiev
Info

Bucureștiul stinge luminile de Crăciun ca semn de solidaritate pentru Ucraina! Inișiativa vine de la Kiev

lumini de crăciun observatornews.ro
sursă foto: observatornews.ro

Primarul General ala Capitalei, Nicușor Dan, are un mesaj important pentru bucureșteni. Edilul a anunțat că luminițele și decorațiunile din oraș se vor stinge preț de o oră, ca semn de solidaritate pentru Ucraina. Se va da stingerea miercuri, 21 decembrie, între orele 20:00 și 21:00.

Această mișcare de solidaritate vine ca o propunere a Parlamentului de la Kiev și a membrilor reţelei United4Ukraine a Parlamentului European.

„În semn de solidaritate cu Ucraina, ne alăturăm astăzi, 21 decembrie 2022, iniţiativei ‘O oră pentru Ucraina’ şi vom stinge iluminatul festiv de pe străzile Capitalei în această seară, în cea mai lungă noapte din an, în intervalul orar 20,00 – 21,00. Prin acest demers, ne arătăm sprijinul pentru ţara vecină aflată în criză energetică din cauza războiului prin care trece şi care afectează milioane de oameni ce îşi vor petrece sărbătorile în întuneric”, a scris primarul general al Capitalei într-o postare pe pagina sa de Facebook, în după-amiaza zilei de 21 decembrie.

Astfel, între orele respective, cele aproximativ 3.000 de instalaţii luminoase din importante zone din București, precum Bd. Magheru, din Piaţa Universităţii şi Piaţa Romană, Bd. Lascăr Catargiu, Bd Kiseleff, Bd. Unirii, Calea Victoriei şi Piaţa Presei Libere, se vor stinge. În plus, la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei vor fi scoase din funcțiune luminiţele care împodobesc bradul, potrivit lui Nicușor Dan, citat de stiri.tvr.ro.

Reacția Bucureștenilor

Bucureștenii nu prea s-au arătat încântați de inițativa Primăriei Generale, căci numeroase comentarii de la postarea edilului aduc aminte, mai degrabă, de ceea ce înseamnă ziua de 21 decembrie pentru România, fapt pentru care ar trebui să arătăm respect și să arătăm un moment de comemorare, spun internauții.

„Lipsă de respect! Azi nu putem comemora decât victimele din 89. Atât! Oamenii care au avut de suferit. Habar nu ai pe ce lume ești. N-ai pic de respect pentru cei din decembrie 1989! Rușine!”, scrie un urmăritor.

„Felicitări! Si eu voi stinge becurile acasă!”, este cineva de părere în rubrica de comentarii.

„N-am pierdut nimic. Și-asa au fost vai de ele luminițele de anul asta…”, mai scrie cineva.

„Felicitari, Nicusor, felicitari!”, îl laudă cineva pe edilul Capitalei.

„Când în ziua de 21 decembrie 1989 aveam români care mureau împușcați fix în centrul Capitalei, dumneavoastră stingeți lumina pentru alt neam. Tot centrul e plin de sângele din ’89 și pentru oamenii ăia nu mai stinge nimeni lumina. Ceva mai mizerabil fix pe 21 decembrie nu am văzut până acum”, se revoltă cineva în comentarii.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.