Infofinanciar > Lumea la zi > București este cea mai accesibilă capitală europeană pentru a trăi! Care oraș se află pe locul doi
Lumea la zi

București este cea mai accesibilă capitală europeană pentru a trăi! Care oraș se află pe locul doi

Blocuri din București
sursa foto arhiva companiei

Potrivit unui nou studiu, București este cea mai accesibilă capitală europeană pentru a trăi, urmată de Varșovia și Sevilla.

Fiecare locație a fost notată pe baza accesibilității a opt costuri de trai, care au inclus chiria, utilitățile și călătoriile. Londra s-a dovedit a fi cea mai scumpă capitală europeană, urmată de Monte Carlo și Dublin.

Factorii din cadrul indicelui au inclus costul lunar al închirierii unui apartament cu o cameră în afara centrului orașului, facturile de electricitate și de apă, planurile lunare de telefonie mobilă și de bandă largă, taxele pentru cluburile de fitness, un abonament de călătorie și prețul unei mese în oraș pentru două persoane. Aceste cheltuieli au fost comparate cu salariul mediu lunar net al unei persoane care locuiește în fiecare oraș.

„Dar nu doar mesele la prețuri accesibile fac ca vizitarea Bucureștiului să merite. Străzile din Orașul Vechi sunt încărcate de istorie, în timp ce fermecătorul Muzeu Micul Paris, cunoscut și sub numele de Muzeul Micul Paris, este o necesitate pentru cei care doresc să se cufunde în arta, arhitectura și istoria țării. Pentru doar 50 de dolari, fanii literaturii și a tot ceea ce este înfricoșător pot face o excursie de o zi din București în Transilvania și pot explora Castelul Dracula sau Castelul Bran”, arată cei care au realizat topul, potrivit Click.ro.