Infofinanciar > Info > Românii care stau la bloc obligați să facă acest lucru! Ce trebuie să monteze
Info

Românii care stau la bloc obligați să facă acest lucru! Ce trebuie să monteze

energie termica calorifer
sursă foto: arhiva companiei

Termenul limită la care românii își pot monta repartitoare ar putea fi prelungit cu încă un an. Statul ar putea acorda românilor și un sprijin financiar.

Toți consumatorii care stau în blocurile racordate la rețeaua de termoficare au obligația ca până la data de 31 decembrie 2023 să aibă montate repartitoare. Altfel riscă amenzi de până la 1.000 de lei. Potrivit noii propuneri legislative a PNL acest lucru se poate schimba.

Românii care locuiesc la bloc ar urma să aibă mai mult timp pentru montarea repartitoarelor de căldură în apartamente. Noua dată: 31 decembrie 2024.

Sprijin pentru achiziționarea repartitoarelor

În propunerea legislativă se mai arată că prețul pentru achiziţionarea şi instalarea unui repartitor precum şi a unui robinet de reglare a consumului de energie termică este de aproximativ 125 lei.

Inițiatorii propunerii legislative vor compensarea costului achiziţiei şi montării acestor dispozitive pentru categoriile vulnerabile, în limita a 750 lei/locuinţă. Beneficiarii sunt persoanele care au primit deja cardurile de energie, cu care pot plăti facturi la electricitate, gaz sau încălzire, potrivit Cancan.ro