Infofinanciar > Lumea la zi > Blinken dă „undă verde” Israelului pentru război. Solicită o protecție mai mare pentru civilii din Gaza
Lumea la zi

Blinken dă „undă verde” Israelului pentru război. Solicită o protecție mai mare pentru civilii din Gaza

antony blinken (Sursă foto: Times of Israel)
Sursa foto Arhiva companiei

Resul Serdar de la Al Jazeera spune că principala concluzie a discursului secretarului de stat al SUA de la Tel Aviv este că acesta a dat permisiunea Israelului de a-și continua campania militară în Gaza. Totuși, el a cerut o protecție mult mai mare pentru civilii din Gaza.

„Oficialii israelieni își afirmă clar scopul, că vor extinde această campanie militară spre sud. Iar prin discursul său, Blinken a dat undă verde. Existau speranțe că, după acest armistițiu, s-ar putea ajunge la o încetare permanentă a focului. În acest moment, putem vedea că nu aceasta este poziția SUA„, a declarat el.

Serdar a mai spus că accentul pus de Blinken pe „a doua zi după război” ocolește întrebarea esențială privind modul în care se va încheia războiul și ignoră „tragedia” care se petrece în Gaza, conform aljazeera.com.

„Și ce dacă Israelul nu respectă dreptul internațional, ceea ce nu a făcut până acum?. Va exista vreun mecanism de descurajare? Va exista vreo sancțiune? Care vor fi măsurile luate de comunitatea internațională?”, a spus acesta.