Infofinanciar > Lumea la zi > Probleme între China și SUA. Un distrugător american a intrat în apele teritoriale fără permisiune
Lumea la zi

Probleme între China și SUA. Un distrugător american a intrat în apele teritoriale fără permisiune

china sua (sursă foto: apnews.com)
Sursa foto Arhiva companiei

Armata chineză a declarat sâmbătă că distrugătorul naval american USS Hopper a intrat în apele teritoriale ale Chinei fără aprobarea guvernului chinez.

Potrivit unei postări pe contul oficial WeChat al Comandamentului Teatrului de Sud al Armatei Populare de Eliberare a Chinei, armata chineză și-a desfășurat forțele navale și aeriene pentru a „urmări, monitoriza și avertiza la distanță” nava.

Acesta a continuat spunând că incidentul „dovedește că Statele Unite sunt un adevărat „creator de riscuri de securitate” în Marea Chinei de Sud”.

Acest ultim anunț vine la câteva zile după ce China a acuzat Filipine că a înrolat „forțe străine” pentru a patrula în Marea Chinei de Sud. S-a referit la patrulele comune desfășurate începând de marți de forțele filipineze și americane.

La începutul acestei luni, Statele Unite și China au purtat discuții „sincere” pe teme maritime, inclusiv pe tema disputatei Mări a Chinei de Sud. Partea americană și-a subliniat îngrijorarea cu privire la acțiunile „periculoase și ilegale” ale Chinei în această zonă, a precizat Departamentul de Stat al SUA, conform reuters.com.