Infofinanciar > Lumea la zi > Bitcoin-ul trage companiile după el! Pierderi de miliarde înregistrate de un gigant al industriei software
Lumea la zi

Bitcoin-ul trage companiile după el! Pierderi de miliarde înregistrate de un gigant al industriei software

Bitcoin - sursa foto - agora.md
Sursa foto - agora.md

Orice domeniu de activitate întâmpină la un moment, din diverse motive, perioade de declin. Acesta este și cazul pieței criptomonedelor care nu traversează deloc cea mai bună perioadă de când „venit pe lume”. Cele mai cunoscute monede virtuale, printre care și Bitcoin-ul, sunt acum extrem de departe, valoric vorbind, de perioada lor de glorie. Astfel, din cauza acestei deprecieri, mai multe companii care au cumpărat aceste feluri de bani au acum pierderi de miliarde de dolari.

Un astfel de exemplu este compania MicroStrategy, care a cumpărat pentru prima data Bitcoin în umră cu doi ani, motivul fiind faptul că banii clasici vor ajunge să nu mai reprezinte nimic în viitor, spune Michael Saylor, conform celor de la Bloomberg. Din momentul primei achiziții și până în prezent, rezerve lui din această monedă virtuală s-a depreciat în a doua perioadă trimestrială cu 3.4 miliarde, comparativ cu intervalul precedent.

Ce rezerve de Bitcoin are compania

Potrivit Bloomberg, stocul de Bitcoin al companiei mai sus menționate era estimat, după finalul primului trimestru la „doar” 5.9 miliarde de dolari, iar în contextul în care la acest moment moneda virtuală valorează circa 19.000 de dolari, rezerva MicroStrategy a scăzut și mai mult în luna iunie. Practic, a scăzut cu peste trei milioane de dolari până la finalul primei luni de vară, stocul, din punct de vedere valoric, ajungând la 2.45 miliarde dolari. Deci a fost înregistrată o scădere de 58%.

Important de precizat este și cantitate de Bitcoin pe care această companie o are în posesie. Conform Bloomberg, cantitatea se învârte în jurul a 129.699 de astfel de mondede virtuale, care, în urma unor calcule, au fost achiziționate pentru un preț nominal de puțin peste 30.000 d dolari. În situația în care le vinde, suma obținută va fi de aproape 4 miliarde de dolari, 3.98 mai precis.

Declin pentru MicroStrategy și pentru Bitcoin

După cum s-a văzut până în acest moment, nici soarta companiei MicroStrategy, dar nici situația Bitcoin nu par a fi deloc cele mai bune. Acest lucru poate fi un factor extrem de important de luat în calcul de către orice altă companie care dorește să se implice în achiziționarea unui număr extrem de mare de criptomonede.

Conform publicației Bloomberg,  o acțiune a companiei MicroStrategy valora, la finalul celui de-al doilea trimestru suma de 164.30 de dolari. Iar în luna februarie a anului trecut, suma era de 1.272,94 de dolari. Iar, potrivit aceleiași surse, în ultimele zile din luna iulie a anului 2020, o acțiune a acestei firme se vindea cu 123-124 de dolari. Aceată valoarea  fost înregistrată chiar înainte ca MicroStrategy să cumpere primele mondede Bitcoin.

După cum se poate vedea, traseul urmat de această companie a avut oscilații enorme.