Infofinanciar > Lumea la zi > Bilanţul războiului din Gaza a ajuns la 12.300 de morți
Lumea la zi

Bilanţul războiului din Gaza a ajuns la 12.300 de morți

Netanyahu (sursă foto: The New Yorker)
Foto: facebook.com

Bilanţul războiului din Gaza a ajuns la 12.300 de morți, între care 5.000 de copii. Israelul a pierdut zeci de militari de când a declanșat campania terestră.

Aceștia se adaugă celor 1.200 de persoane ucise în atacul terorist Hamas din 7 octombrie. Teroriștii au luat atunci și 240 de ostatici, o parte dintre ei pierzându-și de atunci viața.

Bilanțul războiului din Gaza devine apăsător

În Israel au avut loc manifestații pentru a presa guvernul să acorde prioritate eliberării ostaticilor. Washington Post scrie că Israelul, Statele Unite și Hamasul au ajuns la un acord de principiu care prevede eliberarea a 50 de copii și femei în schimbul unei încetări a focului de cinci zile, interval în care în Gaza ar trebui să intre cantități importante de ajutoare umanitare.

Informația a fost, însă, negată atât de Casa Albă, cât și de premierul israelian Benjamin Netanyahu. Pe fondul continuării luptelor din nordul Fâşiei Gaza, evenimentele centrale au fost create în special de mobilizarea exemplară a societății civile israeliene prin două mitinguri în favoarea eliberării ostaticilor, unul la Tel Aviv și altul la Ierusalim. Acesta din urmă, la încheierea unui impresionant marș de cinci zile de la Tel Aviv spre capitala Israelului, Ierusalim.

Hamas va fi distrus

Primul ministru Benjamin Netanyahu a promis rudelor ostaticilor să organizeze o întâlnire a acestora cu membrii cabinetului de război ai Israelului săptămâna viitoare. El a reiterat sprijinul întregului guvern israelian pentru soluționarea problemei ostaticilor.

Poremierul a insitat pe trei direcții. Israelul va continua războiul împotriva organizației Hamas până la distrugerea ei definitivă. Liderii militari și politici ai organizației vor fi urmăriți până la lichidarea lor, indiferent de timp și de loc. Eliberarea deținuților face parte din victoria împotriva Hamasului.