Infofinanciar > Lumea la zi > Biden cere eliberarea ostaticilor capturați de Hamas în Israel
Lumea la zi

Biden cere eliberarea ostaticilor capturați de Hamas în Israel

Încrederea americanilor în instituții, în frunte cu Președinia, a scăzut drastic sub mandatul lui Joe Biden
Sursa foto: arhiva companiei

Președintele american Joe Biden a făcut presiuni vineri, 17 noiembrie, pentru eliberarea imediată a ostaticilor capturați de Hamas în Israel. Asta în timpul discuțiilor cu liderul Qatarului, care are relații cu gruparea palestiniană care guvernează Gaza.

Biden, aflat la San Francisco pentru un summit Asia-Pacific, a discutat, în cadrul unei convorbiri telefonice cu emirul șeicul Tamim bin Hamad Al Thani, „despre necesitatea urgentă ca toți ostaticii deținuți de Hamas să fie eliberați fără întârziere”. Acestea sunt informațiile dintr-un comunicat al Casei Albe transmis vineri, 17 noiembrie.

De asemenea, Biden a adus în discuție decizia Israelului de a permite intrarea a două cisterne de motorină pe zi în Fâșia Gaza, în urma rugăminților Statelor Unite. Biden și emirul „au discutat despre eforturile în curs de desfășurare pentru a crește fluxul de asistență umanitară de care este nevoie urgentă în Gaza. Și despre decizia Israelului de a relua livrările de combustibil pentru ajutoare vitale”, a precizat Casa Albă, informează aljazeera.com