Infofinanciar > Lumea la zi > Biden cheltuie 1.000 de miliarde pe combaterea schimbărilor climatice. Alegătorilor nu le pasă.
Lumea la zi

Biden cheltuie 1.000 de miliarde pe combaterea schimbărilor climatice. Alegătorilor nu le pasă.

Americanii nu au încredere într-un guvern condus de opoziție
Sursa foto: Arhiva companiei

Președintele Biden a făcut mai multe eforturi pentru a aborda schimbările climatice decât oricare dintre predecesorii săi. Dar, până acum, alegătorilor nu pare să le pese.

Campania lui Joe Biden încearcă să schimbe acest lucru. Susținătorii săi cred că istoricul președintelui în ceea ce privește schimbările climatice îi poate crește popularitatea în rândul alegătorilor tineri.

Strategia este riscantă, deoarece clima nu a fost niciodată o prioritate pentru alegători. Și nu este clar dacă politicile climatice ar putea inversa scepticismul profund pe care mulți tineri îl simt față de Biden. Sondaje recente ale Wall Street Journal au constatat că sprijinul lui Biden în rândul tinerilor este în scădere față de 2020. Acestea vin pe fondul îngrijorărilor legate de vârsta președintelui. Dar și din cauza sprijinului său pentru războiul Israelului împotriva Hamas.

Doar pentru 3% contează

Un sondaj realizat de Journal, a constatat că doar 3% dintre alegătorii cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani au numit schimbările climatice drept principala lor problemă. Majoritatea au citat economia, inflația sau imigrația.

Această cifră este aproximativ în concordanță cu cea a alegătorilor de toate vârstele. Doar 2% au citat schimbările climatice drept principala lor problemă.

Oficialii administrației Biden spun că, de fapt, clima este o problemă economică. Și că finanțarea combaterii schimbărilor climatice va crea noi locuri de muncă și industrii în multe comunități.

Donald Trump respinge îngrijorările legate de schimbările climatice. Fostul președinte a criticat subvențiile pentru mașinile electrice. De asemenea, a promis să crească producția internă de petrol și gaze. Producția americană de combustibili fosili a crescut la niveluri record sub conducerea lui Biden. Dar mulți alegători din statele cu numeroase locuri de muncă în industria petrolieră consideră că Trump și alți republicani ar fi mai buni pentru ei.

Reproșuri directe la adresa lui Biden

Politicile economice ale lui Biden au fost nepopulare în rândul majorității alegătorilor intervievați în sondaje. Mai mult de 60% dintre alegătorii chestionați de Programul de comunicare privind schimbările climatice al Universității Yale au declarat că au auzit „puțin” sau „deloc” despre legea din 2022 cunoscută sub numele de Legea privind reducerea inflației, care conținea aproximativ 1.000 de miliarde de dolari în credite fiscale, subvenții și împrumuturi pentru energie curată.

„Comunitatea și populația nu știu despre ele. Așa că pare că nu se face nimic”, a declarat Rebekah Pike, o votantă nehotărâtă în vârstă de 38 de ani din Bay City, Mich. Schimbările climatice reprezintă una dintre problemele ei principale. Dar nu auzise despre legea privind clima sau despre alte politici înainte de a vorbi cu Journal.

Sondajul Yale a constatat că peste 70% dintre alegătorii intervievați au susținut Legea după ce au citit o scurtă descriere. Dar mai mulți alegători tineri au declarat că nu știau prea multe despre eforturile lui Biden în domeniul climei. Unii i-au reproșat chiar președintelui că nu a făcut mai mult în această privință, confor Wall Street Journal.