Infofinanciar > Lumea la zi > Biden este decis să nu își grațieze fiul. Trump susține că este „o distragere a atenției”
Lumea la zi

Biden este decis să nu își grațieze fiul. Trump susține că este „o distragere a atenției”

Joe Biden și fiul său Hunter Biden
Sursa foto: Arhiva companiei

Joe Biden a declarat că nu îl va grația pe fiul său, Hunter, care a fost condamnat de un tribunal federal pentru deţinere ilegală de armă de foc.

Prezent la summit-ul G7 din Italia, președintele SUA a declarat la că nu va arăta clemență pentru fiul său. Hunter Biden a fost găsit vinovat de un tribunal penal federal de deţinere ilegală de armă de foc.

Președintele SUA a fost interpelat asupra acestui subiect de către jurnaliștii prezenți la eveniment. Răspunsul său a fost prompt și scurt: „Nu. Nu îl voi graţia“. Președintele a adăugat că nici nu va comuta pedeapsa la care fiul său va fi condamnat., conform digi24.

Joe Biden a reconfirmat astfel poziția pe care a adoptat-o încă de la aflarea verdictului.

25 de ani de închisoare

Hunter Biden a fost condamnat marți pentru toate cele trei acuzații de infracțiune legate de achiziționarea unui revolver în 2018. Potrivit procurorilor, fiul președintelui a mințit pe un formular obligatoriu de achiziționare de arme, afirmând că nu folosea ilegal sau era dependent de droguri.

Președintele SUA a declarat, într-un comunicat emisă la scurt timp după verdict, că va accepta rezultatul. Conform comunicatului, „va continua să respecte procesul judiciar în timp ce Hunter ia în considerare un apel”.

Hunter Biden riscă până la 25 de ani de închisoare. Fiind la prima abatere, nu va primi pedeapsa maximă și nu există nicio garanție că judecătorul îl va trimite la închisoare. Judecătorul nu a stabilit o dată pentru pronunțarea sentinței.

Avocatul apărării, Abbe Lowell, a declarat că va „continua să urmărească în mod viguros toate contestațiile legale disponibile”. Într-o declarație scrisă, Hunter Biden s-a declarat dezamăgit de rezultat. Dar recunoscător pentru sprijinul familiei și al prietenilor.

Joe Biden s-a ținut departe

Prima doamnă Jill Biden a asistat la aproape fiecare zi a procesului. Dar nu a ajuns în sala de judecată la timp pentru a auzi verdictul.

Joe Biden s-a ținut departe de sala de judecată federală în care a fost judecat fiul său. Președintele a vorbit puțin despre acest caz, temându-se să nu pară că intervine într-o chestiune penală intentată de propriul său Departament de Justiție. Aliații democratului s-au îngrijorat de consecințele pe care procesul – și acum condamnarea – le va avea asupra lui Biden, în vârstă de 81 de ani.

Condamnarea lui Hunter Biden a venit la doar câteva săptămâni după ce Trump a fost găsit vinovat de 34 de acuzații de infracțiuni legate. Cazurile nu sunt identice, iar Hunter Biden nu candidează pentru o funcție publică. Dar amândoi au susținut că au fost victime ale politicii momentului.

Trump a continuat să susțină că verdictul său a fost „măsluit”. Joe Biden a declarat că va accepta verdictul în care este implicat fiul său și că nu va încerca să îl grațieze.

În declarația sa de marți, președintele a spus că el și prima doamnă sunt mândri de fiul lor, care spune că este treaz din 2019, și că vor fi mereu alături de el cu „dragoste și sprijin”.

Trump a numit verdictul drept „o distragere a atenției de la adevăratele crime ale familiei criminale Biden”.