Infofinanciar > Lumea la zi > Biden pune condiții Israelului. Când vor fi oprite livrările suplimentare de arme
Lumea la zi

Biden pune condiții Israelului. Când vor fi oprite livrările suplimentare de arme

biden netanyahu (sursă foto: ABS News)
Sursa foto Arhiva companiei

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că va opri livrările suplimentare de arme ofensive către Israel. Acest lucru se întâmplă dacă va recurge la o invazie terestră în Rafah. Biden a declarat că potențiala pierdere de vieți omenești civile este „pur și simplu greșită”.

„Vom continua să ne asigurăm că Israelul este în siguranță în ceea ce privește Iron Dome și capacitatea lor de a răspunde la atacurile care au venit recent din Orientul Mijlociu. Dar este, este pur și simplu greșit. Nu vom furniza arme și obuze de artilerie”, a declarat Biden.

Comentariile au fost făcute după ce SUA au pus pe pauză livrarea a aproximativ 3.500 de bombe către Israel. Acestea ar putea provoca daune colaterale masive în orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza, foarte aglomerat. Stoparea a inclus frustrări tot mai mari legate de modul în care premierul Benjamin Netanyahu conduce războiul din teritoriu.

Măsura a marcat cel mai serios semnal de nemulțumire al administrației Biden cu privire la desfășurarea războiului în curs împotriva Hamas. „Au fost uciși civili în Gaza ca urmare a acestor bombe și a altor moduri în care se atacă centrele de populație”, a declarat Biden, conform japantimes.co.