Infofinanciar > Lumea la zi > Berea ar putea fi leacul minune! Ce boală ar preveni această băutură
Lumea la zi

Berea ar putea fi leacul minune! Ce boală ar preveni această băutură

bere ustoday.com
sursă foto: ustoday.com

O ipotează interesantă din domeniul medicinei a fost făcută publică de un grup de cercetători italieni. Aceștia sugerează faptul că ar fi descoperit că extractele de flori de hamei găsite în bere ar putea reprezenta o revoluție în sistemul sanitar, căci această băutură ar ajuta la prevenirea bolii Alzheimer, care este o formă comună de demență.

Până acum se știa faptul că substanțele din hameiul acționează ca agenți stabilizatori în toate berile. Pentru realizarea acestui studiu, cercetătorii de la Universitatea din Milano-Bicocca au folosit pentru testare un număr de patru soiuri comune de extracte de flori de hamei pentru a determina dacă acele substanțe ar fi benefice la prevenirea aglomerării proteinelor din creier asociate cu boala Alzheimer.

Astfel, cele patru soiuri de hamei testate au inclus Cascade, Saaz, Tettnang și Summit, substanțe care cercetătorii au fost expus la proteinele amiloide și la celulele nervoase umane. Ceea ce a urmat după a fost descoperirea faptului că aceste substanțe din hamei pot bloca proteinele beta amiloid de la aglomerarea în jurul celulelor. Pe lângă asta, ele mai conțin și proprietăți antioxidante despre care se spune, în lumea științei, că ar proteja celulele din organism.

Alzheimer-ul și rădăcinile sale

Această boală nu ar avea doar o singură cauză, potrivit informațiilor furnizate de la Asociația Alzheimer, citate de stiripesurse.ro. Asta pentru că se dezvoltă de pe urma mai multor factori, printre care se numără genetica, stilul de viață și mediul înconjurător. Chiar și așa, cercetătorii care au participat la studiul mai sus menționat implicați găsesc ca fiind o cauză principală existența proteinelor beta-amiloid. Acestea din urmă care se găsesc în mod natural în organismul uman, și se pot aduna pentru a forma plăci care care ulterior pătrund între neuroni, perturbând funcția celulară.

Până la momentul de față, ca remediu mai natural, găsit în natură, s-a constatat că hameiul din Tettnang, cultivat într-un oraș din districtul Bodensee din sudul Baden-Württember din Germania, a fost cel mai performant, cu cele mai bune rezultate în prevenția acestei boli. Substanțele regăsite în această plantă ajută la multiplicarea proteinelor care dispăreau din cauza nivelurilor ridicate de antioxidanți.

Tocmai din aceste considerente, numeroși ceretători consideră acum că hameiul ar putea sta la baza alimentelor pentru a ajuta la prevenirea bolii și aleg să cerceteze problema în continuare.