Infofinanciar > Info > Bătrânețea, boală grea, dar banul vine în continuare. Ce sumă încasează Țiriac pentru vânzarea turneului de la Madrid
Info

Bătrânețea, boală grea, dar banul vine în continuare. Ce sumă încasează Țiriac pentru vânzarea turneului de la Madrid

Ion Țiriac - sursa foto - playtech.ro
Sursa foto - playtech.ro

Pasiunea pentru sport este un lucru care rămâne veșnic, fie că vorbim de practicanți sau chiar de oameni care investesc în acest domeniu. Totuși, de la o anumită vârstă, devine din în ce în ce mai greu ca cineva să se ocupe de gestionarea unor anumite lucruri, cum ar fi competițiile sportive. Acesta este cazul și fostului jucător de tenis, Ion Țiriac, care a vândut turneul de tenis din orașul Madrid.

Potrivit celor de la Hotnews, undeva în prima perioadă din decembrie, 2021, a apărut o informație din care reieșea că fostul jucător de tenis român a făcut o tranzacție, prin care a vândut turneul de tenis de din capitala Spaniei către grupul IMG. Suma acestui „târg” a fost de 360 de milioane de euro, dar acest lucru nu este tot. Ion Țiriac va mai primi pe parcursul următorilor doi ani și suma de 30 de milioane de euro.

Ce alte motive a mai avut Ion Țiriac

Pe lângă vârsta înaintată, Ion Țiriac a spus că la baza acestei decizii au mai stat și lucruri precum: copii dânsului nu sunt interesați de acest domeniu și faptul că nu mai vrea să se lupte cu regulile noi care apar în tenis, norme care îi fac pe jucători să vină în biroul lui Ion Țiriac, potrivit celor de Profit.

Tot conform celor de la Profit, Sam Jusman, co-președintele celor de IMG, compania care a cumpărat turneul de la Ion Țiriac, spune că : „Suntem mândri să adaugăm în portofoliul nostru Mutua Madrid Open și Acciona Open de Espagna. Bazându-ne pe istoria noastră lungă în tenis și golf și pe experiența echipei, vom transforma aceste evenimente în experiențe unice și remarcabile pentru jucători, parteneri și fani.”. De asemenea, printre persoanele dragi românilor care au reușit să câștige turneul de Tenis unde Ion Țiriac a fost patron se află și Simona Halep, care a reușit să obțină premiul cel la Caja Magica timp de doi la rând, odată în 2016 și apoi în 2017.

Cât despre compania IMG, trebuie știut faptul că deține, din anul 2014 și turneul din Miami, potrivit Hotnews.

Țiriac, în primii 2000 cei mai bogați oameni din lume

Turneul de la Madrid din acest an a fost prima ediție în care Ion Țiriac nu mai era acolo drept patron al acestei competiții sportive. Este cunoscut faptul că fostul jucător de tenis și actualul antreprenor și investitor român are o avere de-a dreptul impresionantă. Conform celor de la Forbes, Ion Țiriac are o avere de circa 1.5 miliarde de dolari, aproximativ și se află pe locul 1919 în topul oamenilor care au cea mai bună situație financiară la acest moment.

Deși probabil toată lumea se așteaptă ca cei care obțin victorii importante în tenis să fie recompensați pe măsura performanțelor, acest lucru nu a fost dintotdeauna valabil. Potrivit celor de la Hotnews, Ion Țiriac povestește cum, după ce a câștigat turneul Roland Garros, o competiție extrem de importantă, acesta s-a ales doar un „premiu” de o sută de dolari.