Infofinanciar > Info > Bani de la stat pentru pagubele produse de natură! Ministrul Agriculturii a făcut anunțul
Info

Bani de la stat pentru pagubele produse de natură! Ministrul Agriculturii a făcut anunțul

ploi torentiale
sursa agora.md

Ministrul Agriculturii promite că la nivel naţional va fi constituită o comisie pentru evaluarea pagubelor produse în urma furtunilor care au avut loc zilele astea. Fermierii ale căror culturi au fost distruse vor primi ajutor financiar.

Situație de urgență pentru pagubele care s-au produs în urma dezastrului natural care a lovit câmpurile din România.  Adrian Chesnoiu, Ministru al Agriculturii vine în ajutorul oamenilor care au fost afectați financiar. 

Am dat o dispoziţie, chiar dimineaţă, înainte să vin aici, să inventariem pagubele, comisiile de la nivelul fiecărui judeţ constituit să ne comunice care sunt suprafeţele afectate. Le-am spus să ia legatura cu auorităţile locale, cu primăria, să anunţe Prefectura, să se constituie Comisia de Situaţii de Urfgenţă şi de constatare a pagubelor şi vor fi primi sprijin cu siguranţă sprijin pentru depăşirea acestor momente care nu sunt plăcute. Oamenii aveau culturi, aşteptau să recolteze, sunt înscrişi în programele noastre de sprijin şi este o situaţie mai complicată, dar natura este natură.” este declarația făcută de Adrian Chesnoiu pentru Antena3

70 de hectare distruse complet în Județul Olt

În judeţul Olt, sute de solarii au fost culcate la pământ. Circa 70 de hectare de spaţii protejate au fost complet distruse. Fermierii afectaţi de vijelia puternică au depus deja declaraţii la primăria din localitate.

Un adevărat dezastru a rămas în urma ploilor torențiale care au făcut prăpăd în localitatea Grădinari din Olt. Aici, fermierii plantaseră roşii, ardei, vinete şi castraveţi. Au rămas fără recolta din a cărei vânzare urmau să-și asigure traiul.

„Sunt zeci de solarii, suprafaţa totală e în jur de 70 hectare. Avem în jur de 150 beneficiari ai programului Tomata la nivelul localităţii, însă nu toţi sunt afectaţi. E vorba de satul Grădinari, ei sunt afectaţi, ceilalţi, care sunt pe la periferie, nu au fost aşa afectaţi. Au avut şi ei nişte folii rupte, dar nu aşa. Dar aici sunt distruse solariile de tot, parcă a venit cineva şi le-a culcat pe toate. Nu ştim ce s-a format aici.” declară viceprimarul localității.