Infofinanciar > Lumea la zi > Banca Centrală Europeană face mai multe investigații asupra băncilor comerciale
Lumea la zi

Banca Centrală Europeană face mai multe investigații asupra băncilor comerciale

banca centraka
Sursa foto: arhiva companiei

Banca Centrală Europeană a cerut evaluatorilor imobiliari să explice metodologiile pe care le utilizează, în contextul în care crește îngrijorarea că băncile din regiune au fost prea lente în a reduce valoarea creditelor imobiliare comerciale din portofoliul lor.

Schimburile din ultimele luni fac parte din eforturile mai ample ale BCE de a detecta potențiale lovituri la creditori. În timp ce băncile au constituit prevederi pentru pierderile legate de împrumuturile imobiliare comerciale. Este posibil ca acestea să se confrunte cu deprecieri suplimentare în cazul în care se va dovedi că evaluările sunt depășite.

Un purtător de cuvânt al BCE a refuzat să comenteze. Organismul de supraveghere a subliniat anterior că sectorul imobiliar comercial este un punct de interes pentru supraveghetori.

Unele bănci europene au investit în acordarea de împrumuturi pentru active imobiliare în ultimul deceniu pentru a-și spori veniturile. Deoarece ratele negative ale dobânzilor au erodat profitabilitatea. Însă clasa de active a fost puternic afectată de creșterea numărului de persoane care lucrează de acasă și de cumpărături online în timpul pandemiei. Asta în timp ce creșterile rapide ale ratelor dobânzilor au redus și mai mult cererea, informează bloomberg.com