Infofinanciar > Info > B1 TV neagă zvonurile privind intrarea în insolvență! ,,Cererea a fost depusă în mod fraudulos”
Info

B1 TV neagă zvonurile privind intrarea în insolvență! ,,Cererea a fost depusă în mod fraudulos”

B1 TV neagă zvonurile privind intrarea în insolvență! ,,Cererea a fost depusă în mod fraudulos”
sursa foto B1 TV

Zilele trecute, o publicație din România a prezentat cum societatea B1 TV Channel SRL ar fi depus o cerere de a intra în insolvență la Tribunalul București. Răspunsul oficial nu a întârziat să apară sub forma unui comunicat de presă din partea B1 TV care transmite că postul este sub semnul stabilității financiare și o astfel de acțiune nu este nici pe aproape de adevăr.

Mai mult decât atât, respectiva cerere de a intra în insolvență a fost o ilegalitate, motiv pentru care B1 TV va apela la instanță pentru a găsi responsabilii acestei situații care a provocat destul de mult haos la nivelul companiei.

Insolvența este acea stare a patrimoniului care se caracterizează prin insuficiența fondurilor bănești disponibile pentru plata datoriilor certe lichide și exigibile, conform Dicționar Juridic.

,,B1 TV Channel SRL, societatea care deține licența audiovizuală a postului B1 TV, se află într-o  situație solidă din punct de vedere financiar, fără nici cel mai mic risc de a intra în insolvență. O atestă datele contabile ale firmei dar și colaborarea de peste 12 ani cu bănci internaționale importante de pe piața românească. B1 TV Channel SRL este cu plata la zi a salariilor angajaților săi dar și a taxelor și impozitelor către bugetul de stat”, arată comunicatul de presă al B1 TV.

Datoriile către ANAF

Conform comunicatului de presă, presupusele datorii la ANAF ar fi venit în urma unui raport pe care B1 TV l-ar fi contestat pentru ca deciziile să fie anulate. Momentan, sunt făcute demersurile pentru a ajunge la o hotărâre definitivă asupra sumelor care trebuie plătite.

,,De asemenea, liniile de credit acordate societății sunt pline în acest moment. Datoriile către ANAF la care se face referire în articol sunt  urmare a unui raport de control care a fost contestat de către B1 TV Channel SRL în sensul  desființării deciziilor, urmându-se procedurile legale atât în fața ANAF, cât și ulterior în fața instanțelor de judecată până la obținerea unei hotărâri definitive, iar sumele de plată impuse au fost restructurate și eșalonate pe mai mulți ani, niciuna din aceste sume nefiind scadentă în următoarele 365 de zile”, susține B1 TV.

B1 TV a transmis că cererea de intrare în insolvență a fost depusă în mod ilegal, iar acest lucru poate aduce consecințe penale. Mai mult decât atât, în comunicatul de presă se precizează cum postul de televiziune se simte ,,hărțuit” și va lua toate măsurile pentru ca persoanele ce au provocat acest haos la nivelul companiei să fie trase la răspundere.

,,Drept pentru care vă aducem la cunoștință că cererea de intrare în insolvență a fost depusă  fraudulos de reprezentantul unuia dintre asociații societății B1 TV Channel SRL, care a folosit în  mod fals o presupusă calitate de administrator. Vom prezenta în instanță toate documentele care susțin cele de mai sus și ne vom îndrepta pe toate căile legale împotriva persoanelor care  au creat societății acest grav prejudiciu, într-o acțiune cu puternic iz penal, care face parte din hărțuirea la care este supus postul nostru de televiziune și pe care am denunțat-o într-un comunicat anterior”, conchide B1 TV.

Cererea de intrare în insolvență

Comunicatul de presă vine în contextul în care blog-ul SUPERVIZOR ar fi transmis că B1 TV a cerut să intre în insolvență.

Conform supervizor.ro, ,,B1 TV CHANNEL SRL Bucureşti (CUI/CIF: 27759259), firma care deţine licenţa pentru postul de televiziune B1, a depus (pe data de 21 decembrie 2022) o cerere de intrare în insolvenţă, demers care a dus la constituirea Dosarului nr.35923/3/2022. Tribunalul Bucureşti a programat primul termen de judecată pe data de 18 ianuarie 2023.”

Este de precizat faptul că informațiile de pe site transmit cum B1 TV ar fi avut la finalul lunii septembrie 2022 de plătit către stat datorii în valoare de ,,20.536.606 lei… cu menţiunea că accesoriile (dobânzi şi penalităţi) se ridică la 13.020.806 lei”.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.