Infofinanciar > Info > Avocatul Gheorghe Piperea vede un viitor dezastruos pentru România! „Sărăcirea și penuria sunt doar la început.”
Info

Avocatul Gheorghe Piperea vede un viitor dezastruos pentru România! „Sărăcirea și penuria sunt doar la început.”

Gheorghe Piperea sursa activenews.ro
sursa activenews.ro

Avocatul Gheorghe Piperea face un anunț pe pagina sa personală de Facebook, prin care alarmează autoritățile cu privire la priorităţile românilor îngenunchiați de crizele economice.

„În maxim 3 luni vin frigul, școala copiilor, pregătirile de iarnă, situațiile de supra-îndatorare și executările silite, posibil soldate și cu evacuarea din locuința familial”, susține Gheorghe Piperea, care nu vede deloc prea roz viitorul populației și al economiei din țară. 

Gheorghe Piperea  este un avocat și profesor de drept comercial. În perioada 1994-1996, Gheorghe Piperea a fost judecător la Judecătoria Sectorului 1 din București, iar din 1996 este membru al Baroului București. În ultimii ani a fost inițiatorul unor mari procese colective desfășurate în România, fiind cunoscut în special pentru procesele intentate unor bănci comerciale pentru comisioane abuzive introduse în contractele de creditare.

Statul care nu-și respectă statutul social și democratic

„Programul ONU pentru dezvoltare a constatat că, în ultimele trei luni, 71 de milioane de oameni au picat sub pragul sărăciei. Autorii raportului au subliniat că sărăcirea cauzată de războiul din Ucraina este mai abruptă decât cea cauzată de pandemie.

Nu s-a calculat numărul sărăciților și al înfometaților din cauza pandemiei – se poate intui că numărul de mai sus este mult mai mare. Probabil, depășește sfertul de miliard.

Șocant este că procentul de sărăcire este mult mai mare în rândul occidentalilor, obișnuiți cu alte standarde de confort minimal – ceea ce pentru un european e sărăcie, pentru un african e super-lux. De exemplu, un salariu de 250 de dolari lunar.

Iar sărăcirea și penuria sunt doar la început. În maxim 3 luni vin frigul, școala copiilor, pregătirile de iarnă, situațiile de supra-îndatorare și executările silite, posibil soldate și cu evacuarea din locuința familială.

Prioritare vor fi hrana, îmbrăcămintea pentu copii, medicamentele pentru boli reale, iar nu green deal, prevenția bolilor închipuite, înarmarea, digitalizarea sau dreptul bărbatului de a face avort.

Nu va fi nicio zi/săptămână a luptei contra săracofobiei și a flămândofobie și nicio paradă a mândriei de a fi rupt în fund și cu stomacul gol. Statul nu va fi capabil să își respecte statutul social și democratic. De aceea e nevoie ca oamenii simpli și buni să își creeze propriile plase de siguranță socială, propriii aliați, propriile rețele de sens. Propriile surse de hrană. Suntem aici, pe baricade.” se regăsește în postarea de pe contul personal de Facebook