Infofinanciar > Lumea la zi > Avertismentul unui general ucrainean! „Rușii care vin pe front sunt mai bine pregătiți”
Lumea la zi

Avertismentul unui general ucrainean! „Rușii care vin pe front sunt mai bine pregătiți”

Soldați ruși, Sursă foto: TV8.md
Sursă foto: TV8.md

După mobilizarea parțială anunțată de Moscova, un general din rândurile armatei ucrainene a declarat că soldații ruși care urmează să ajungă pe front sunt mult mai bine antrenați. Cu toate acestea, generalul ucrainean a susținut că echipamentele folosite de ruși sunt învechite.

Generalul în cauză este Oleksander Syrskyi, comandat al armatei ucrainene tereste. El a vorbit la televiziunea națională din Ucraina, susținând că acțiunea de mobilizare ordonată de Putin a sporit amenințarea rusă, însă, spune el, armata Moscovei folosește echipamente vechi.

„Pe frontul de est, situația este foarte tensionată, inamicul atacă unitățile noastre în fiecare zi”, a declarat el, potrivit G4Media.
Vorbind despre mobilizarea rusă din septembrie, el a susținut că: Un astfel de număr de personal a crescut amenințarea pentru noi și acestea nu sunt doar cuvinte – sunt brigăzi noi, batalioane noi care au fost antrenate, este vorba de reaprovizionarea pe care armata o aștepta pentru că era epuizată. Cei care vin acum au un nivel de pregătire mai bun decât cei care au fost trimiși anterior pe front”, potrivit sursei citate.

Mai mult, generalul Oleksander Syrskyi a mai spus că chiar dacă Moscova și-a crescut amenințarea, armata lui Putin a făcut un progres lent în jurul orașului Bakhmut, un punct fierbinte de pe frontul ucrainean.

„Cei care vin acum au un nivel de pregătire mai bun decât cei care au fost trimiși anterior pe fron”, a mai spus el.

Rusia nu va primi garanții de securitate

Președintele francez Emmanuel Macron a propus ca Moscova să beneficieze de garanții de securitate, în contextul unor eventuale negocieri, menite să încheie războiul din Ucraina.

„Unul din punctele esenţiale pe care trebuie să le soluţionăm – aşa cum a spus mereu preşedintele Putin – este teama că NATO va ajunge chiar la porţile sale şi desfăşurarea de arme care ar putea ameninţa Rusia”, a spus președintele Macron, potrivit Digi24.

Putin a solicitat retragerea infrastructurii militare a NATO, și revenirea pe pozițiile de dinainte de 1997, adică perioada de extindere a Alianței Nord-atlantice spre Est.

„Această temă va face parte din temele asupra păcii, aşadar trebuie să pregătim ceea ce suntem gata să facem, respectiv cum ne vom proteja aliaţii şi statele membre şi cum vom da garanţii Rusiei în ziua în care va reveni la masa negocierilor”, a adăugat preşedintele francez, potrivit sursei citate.
Însă, propunerea lui Macron a fost întâmpinată de critici, în special din partea Ucrainei. „Cineva doreşte să ofere garanţii de securitate unui stat terorist şi ucigaş?”, a scris pe pagina sa de Twitter secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.