Infofinanciar > Info > Avertisment pentru românii care vor să călătorească în Italia! Grevă generală în toată țara de 8 Martie
Info

Avertisment pentru românii care vor să călătorească în Italia! Grevă generală în toată țara de 8 Martie

sursa foto il manifesto global
sursa foto il manifesto global

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o avertizare pentru românii care plănuiesc să călătorească, să tranziteze sau chiar și cei care se află în acest moment în Italia, în data de 8 martie.

Pe 8 martie are loc o grevă generală în toată Italia, care vor bloca majoritatea orașelor mari, precum Roma, Milano sau Napoli. Ministerul Afacerilor Externe a lansat o avertizare de călătorie în Italia, pentru 8 martie, când vor lua loc protestele.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că, în data de 8 martie 2023, va avea loc o grevă națională, care va afecta transportul public în comun (feroviar, metrou, autobuz etc.)”, se arată în atenționarea emisă de MAE.

Cetățenii pot apela la Ambasada României de la Roma pentru asistență și alte probleme cu care se confruntă, cât și la oficiile consulare. Înainte de a pleca în Italia, MAE sfătuiește românii să se consulte cu surse oficiale.

Greva femeilor din Italia

Nu este de mirare că sunt greve de 8 martie, Ziua Internațională a Femeilor, deoarece protestele le vizează pe acestea. Mai multe sindicate, inclusiv cele din sectorul transporturilor, au lansat un apel la o grevă la nivel național pe 8 martie. Acțiunea sindicală coincide cu sărbătoarea și va dura 24 de ore.

Greviștii își propun să protesteze față de mai multe probleme, inclusiv violența împotriva femeilor și împotriva discrepanței salariale. Oficialii afirmă că acțiunea va perturba probabil rețelele de transport din mai multe orașe, inclusiv Roma și Milano, cum ar fi autobuzele și tramvaiele.

Majoritatea serviciilor feroviare între orele 06:00-09:00 și 18:00-21:00 din 8 martie vor funcționa conform programului. Acțiunea sindicală ar putea avea, de asemenea, un impact asupra serviciilor de colectare a deșeurilor, a școlilor și a serviciilor de alimentație și de curățenie din unitățile sanitare.

Avertizarea autorităților italiene

Întreruperi generalizate ale transportului public sunt aproape sigure din seara zilei de 7 martie până cel puțin la începutul zilei de 9 martie. Este probabilă o cerere crescută pentru transportul alternativ disponibil. Ar putea avea loc pichetări legate de grevă. Acestea sunt probabile în apropierea nodurilor de transport, a clădirilor guvernamentale, a piețelor publice și a centrelor orașelor. Sunt puțin probabile perturbări semnificative legate de pichetări.

„Confirmați toate serviciile de transport din seara zilei de 7 martie până cel puțin la începutul zilei de 9 martie. Pregătiți-vă pentru întârzieri și o cerere crescută pentru transportul public disponibil. Manifestați prudență în apropierea oricăror adunări conexe. Monitorizați canalele oficiale pentru actualizări privind acțiunile de grevă în zona în care călătoriți”, scrie Crisis 24.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.