Infofinanciar > Lumea la zi > Aurul coboară la minimul ultimelor o săptămână, din cauza Fed-ului pesimist și a datelor din SUA
Lumea la zi

Aurul coboară la minimul ultimelor o săptămână, din cauza Fed-ului pesimist și a datelor din SUA

lingouri aur (Sursă foto: npr.org)
Sursa foto: Arhiva companiei

Aurul a coborât joi la minimul ultimei săptămâni. Aurul spot a scăzut cu 1,8%, la 2.336,39 dolari pe uncie, cel mai scăzut nivel din 13 mai.

Facând aurul mai puțin atractiv, dolarul și-a redus pierderile din zi pe fondul activității comerciale din SUA care a accelerat până la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani în luna mai. Acest lucru a sugerat că majorarea economică a luat avânt la jumătatea celui de-al doilea trimestru.

Aprecierea dolarului și slăbirea perspectivei de reducere a ratelor dobânzilor din SUA au determinat o rundă de vânzări de profit în aur. Însă declinul va fi limitat, a declarat Daniel Ghali, strateg de materii prime la TD Securities.

În timp ce politica monetară momentan ar implica „menținerea” ratelor dobânzilor la nivelurile actuale, ultimele minute ale reuniunii Rezervei Federale (Fed) au reflectat discuții privind posibile creșteri.

„Investitorii care urmăresc cu atenție perspectivele Fed nu sunt, de fapt, foarte expuși pe aur. Aceștia au ratat raliul și, prin urmare, nu au prea mult aur de vândut. Așadar, deși considerăm că prețurile aurului sunt într-o corecție acum, aceasta va fi relativ modestă”, a declarat Ghali.

UBS și-a ridicat previziunile privind prețul aurului la 2.600 USD/uncie pentru sfârșitul anului 2024, potrivit Reuters.