Infofinanciar > Info > Auchan se scuză după scandal: „N-a fost înțeleasă bine informația”
Info

Auchan se scuză după scandal: „N-a fost înțeleasă bine informația”

auchan sursa playtech.ro
Credit imagine: Playtech.ro

Lanțul de magazine Auchan a creat furoare după ce a anunțat că își va înlocui casierii cu aparate de self checkout. În această situație, foștii lucrători comerciali ar fi devenit consilieri care să supravegheze buna funcționare și utilizare a caselor pentru uz independent.

Totuși, gigantul francez susține că nu a fost bine înțeles și că, de fapt, clienții români vor avea de ales între metoda self-pay și cea tradițională, care presupune ca un casier să scaneze produsele. Totuși, casierul Auchan va fi în acest opțiunea secundară, așteptarea fiind ca majoritatea clienților să-și scaneze de unii singuri cumpărăturile, doar cu o eventuală consiliere din partea angajaților.

Cum au luat decizia caselor self-pay

„Începând de anul trecut, am inițiat un proiect important de modernizare a liniei caselor, respectiv înlocuirea caselor pe care le-am avut până acum cu niște case moderne, multifuncționale, care pot fi operate atât de client, cât și de angajații noștri. Sunt case de tip reversibil, hibrid, care oferă clienților două variante: fie să-și scaneze ei cumpărăturile, fie cu ajutorul angajaților noștri”, au comunicat reprezentanții Auchan pentru Adevărul.

„Marele avantaj al acestui sistem este că toate casele dintr-un hipermarket sunt deschise în același timp. Noi am adus o tehnologie suplimentară, printr-o investiție de 13 milioane de euro, cu păstrarea angajaților de la case în același timp, tocmai pentru a îmbunătăți experiența clienților și pentru a fluidiza parcursul la case.

Aveam case cu tehnologie veche, iar când investești în noi sisteme, o faci pentru o mare perioadă de timp care va urma. Noile case nu elimină casierii, ele sunt doar hibride, pot fi folosite atât de casieri, cât și de clienți. Aici nu a fost înțeleasă bine informația sau a fost transformată în spațiul public. Noi păstram, în continuare, case operate cu casieri, care scanează pentru clienți, în toate magazinele, dar acestea sunt case moderne”, au adăugat purtătorii de cuvânt ai magazinului.

Auchan face angajări, inclusiv de casieri

„Înainte de a introduce noul sistem de case, 60% din clienții noștri scanau în mod voluntar, din proprie inițiativă, la casele de marcat self check-out din magazinele Auchan. Le preferă pentru că procesul este mult mai rapid: scanat – plătit – plecat. Este o simplificare a parcursului de cumpărături și o reducere a timpului petrecut la casă.

În mod particular, reamintim următorul aspect foarte important – niciun casier nu este disponibilizat și nici nu va fi, din contră, casierii au fost și rămân în continuare în echipele noastre și sunt dezvoltați din punct de vedere al competențelor. Mai exact, aceștia urmează niște cursuri de formare și pregătire pentru a întâmpina și mai bine clienții, pentru a-i consilia și ajuta, așa cum am precizat mai sus. Ne aflăm așadar, în curs de dezvoltare a unei meserii, meseria de casier evoluează.

Mai mult decât atât, noi chiar recrutăm. Avem 300 de poziții deschise în momentul de față, pe diverse posturi din compania noastră, inclusiv casieri”, au clarificat reprezentanții lanțului de hipermarketuri.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.