Infofinanciar > Info > Se închide la non-stop. Nu se va mai circula noaptea pe Autostrada Soarelui
Info

Se închide la non-stop. Nu se va mai circula noaptea pe Autostrada Soarelui

A2 Sursă foto: G4Media
Foto: g4media.ro

De bine ce s-a încălzit afară, și s-au anunțat mari reduceri în contul programului ”Litoralul pentru toți”, o veste proastă îi lovește pe șoferi. Drumarii au hotărât să închidă Autostrada Soarelui pe timpul nopții.

În arșiță, fără milă

Asta înseamnă următorul lucru:  cine se va întoarce de la mare, spre București, va circula kilometri buni, pe drumul paralel cu șoseaua de viteză.

Perioada este, totuși limitată: Autoastrada Soarelui va fi închisă șapte nopți, pe bucata dintre Brănești și București – pentru autoturisme –  și de la Fundulea până în Capitală – pentru transportul de marfă.

Motivul: se montează componentele unui pod, iar sensul pe autostradă trebuie blocat complet în timpul lucrărilor. Dar, în fiecare dimineață, traficul va fi reluat.

Mai există și restricțiile de la podul de la Cernavodă, iar în zona stației de taxare de la Fetești, unde se circulă pe o singură bandă.

Cu alte cuvinte, turiștii care vor să profite de reducerile stabilite prin programul litoralul pentru toți trebuie să se aștepte la un drum spre mare și apoi înapoi spre București puțin mai de durată.

Litoralul pentru toți

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), preţurile sunt cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon. Programul, aflat la cea de-a 40-a ediţie, se va derula până în 19 iunie.

Pentru ediţia din acest an şi-au anunţat participarea zeci de hoteluri din toate staţiunile de pe litoralul românesc, care pun la dispoziţia turiştilor, cumulat, un număr de aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte. Pachetele turistice pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă.

„Recomandăm turiştilor să-şi facă vacanţele pe litoralul nostru şi în extrasezon. Au toate motivele: plajele şi staţiunile nu sunt aglomerate, vremea este foarte frumoasă şi, poate cel mai important argument, preţurile sunt mult mai mici decât în lunile iulie şi august. Mă bucur că, în ciuda vremurilor dificile pe care le traversăm, putem să ducem mai departe acest program care a devenit o tradiţie şi să le oferim tuturor românilor posibilitatea de a petrece câteva zile la plajă la tarife mai mult decât accesibile”, a afirmat Dragoş Răducan, preşedintele FPTR.

Cel mai ieftin pachet pentru o noapte de cazare fără mic dejun începe de la 34 de lei de persoană, la un hotel de 3 stele pentru un sejur de minimum 5 nopţi de cazare. Pentru cei care preferă cazare cu servicii de masa all-inclusive, tarifele încep de la 160 lei/noapte/persoană la un hotel de 3 stele pentru minimum 3 nopţi de cazare.