Infofinanciar > Lumea la zi > Atacă Rusia cu toate forțele? Moscova trimite noi nave de război în Marea Neagră
Lumea la zi

Atacă Rusia cu toate forțele? Moscova trimite noi nave de război în Marea Neagră

evz.ro
evz.ro

Flota rusă și-a mărit efectivele de nave, din Marea Neagră, capabile să lanseze temutele rachete Kalibr,  a anunțat astăzi, Comandamentul Operațional Sud al armatei ucrainene, într-o postare pe Facebook, relatează CNN.

”Moscova a trimis în Marea Neagră 10 nave din care 2 transportoare . Printre cele 10 nave se numără 2 transportatoare de (rachete) Kalibr. Volumul total de rachete poate fi de 16. Pe fondul intensificării dronelor de recunoaștere inamice, pregătirile pentru lovituri cu rachete sunt evidente”.

Comandamentul Operațional Sud avertizează asupra faptului că „ Nu este exclus un atac masiv cu rachete cu utilizarea de avioane. Nu ignorați semnalele de avertizare a raidurilor aeriene, fiți vigilenți și atenți. Rămâne amenințarea Rusiei de a achiziționa rachete balistice iraniene, împotriva cărora sistemul ucrainean de apărare aeriană, în forma sa actuală, este neputincios”.

Apărarea aeriană a Ucrainei este inutilă în fața rachetelor balistice

Colonelul Iuriy Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, a declarat acest lucru în cadrul emisiunii Telejurnalului național, relatează Censor.NЕТ.

Ihnat a reamintit că apărarea aeriană a Ucrainei nu poate contracara rachetele balistice inamice și rachetele antiaeriene care zboară pe o traiectorie balistică. El a subliniat importanța dotării Ucrainei cu sisteme Patriot PAC-3 și SAMP-T. „Principalele amenințări care se află în aer sunt, bineînțeles, rachetele iraniene. Rusia nu și-a abandonat intențiile de a primi drone kamikaze din Iran și, într-o anumită măsură, rachetele care au fost anunțate anterior.

Aceasta este balistică, iar noi nu dispunem astăzi de mijloace de contracarare a balisticii. Înțelegem că Rusia are, de asemenea, rachete balistice sub forma rachetelor Kinzhal. Acesta este de fapt un sistem lansat din aer care lovește teritoriul balistic. În mod similar, rachetele X-22… și rachetele S-300 și S-400 sunt rachete antiaeriene care lovesc teritoriul balistic.

Acestea sunt provocările și amenințările cu care ne confruntăm astăzi. Este posibil să le distrugem (instalațiile – n.r.) la sol, dar partenerii noștri înțeleg, de asemenea, că amenințările balistice necesită mijloace pentru a le contracara. Cum ar fi Patriot PAC-3 și SAMP-T. Observăm progrese: Italia și Franța și-au declarat, de asemenea, disponibilitatea de a transfera aceste sisteme în Ucraina, lucru care este acum discutat în mod activ după Ramstein. Prin urmare, amenințarea există, nu a dispărut și trebuie să îi răspundem”, concluzionează oficialul ucrainean.

Răspunsul Washingtonului

Washingtonul aude apelurile Ucrainei pentru o asistență și mai mare, de mai multe miliarde de dolari. Este pe cale să anunțe o nouă tranșă de 2,2 miliarde de dolari, care include pentru prima dată rachete cu rază de acțiune mai mare, potrivit mai multor oficiali americani.

Kevin Liptak și Oren Liebermann, de la CNN, au relatat că bomba de diametru mic lansată de la sol, o rachetă ghidată cu o rază de acțiune de 90 de mile, va fi inclusă în pachet. Totuși, ar putea dura săptămâni sau luni pentru ca arma să ajungă, deoarece SUA vor încheia contracte cu producătorii americani de armament pentru a o furniza.

Cu toate acestea, cea mai recentă ofertă americană consolidează una dintre cele mai importante și ironice consecințe ale războiului. Unul dintre obiectivele percepute ale invaziei lui Putin a fost acela de a rupe pentru totdeauna speranțele Ucrainei, care a făcut parte din Uniunea Sovietică, de a adera la NATO. Poate că nu este membră a alianței, dar Ucraina duce acum un răspuns mai puternic decât se aștepta împotriva Moscovei, folosind unele dintre cele mai avansate echipamente militare ale Occidentului.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.