Infofinanciar > Info > Atac la adresa lui Clotilde Armand! PNL o acuză că nu vrea să rezolve problema termiei din Sectorul 1
Info

Atac la adresa lui Clotilde Armand! PNL o acuză că nu vrea să rezolve problema termiei din Sectorul 1

Clotilde Armand, Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Reprezentanții PNL Sector 1 au acuzat-o, printr-o postare pe pagina de Facebook, pe primărița Clotilde Armand, că aceasta i-ar fi obligat pe consilierii USR să voteze împotriva propunerilor liberalilor de a rezolva problema termiei din zona de nord a Capitalei. Consilierii PNL au vrut să aducă un amendament la actuala rectificare bugetară.

Astfel, liberalii au vrut, în ședința de consiliu local de ieri, să aloce din bugetul local 100 milioane de lei în vederea capitalizării societăților din subordinea Consiliului și 20 milioane de lei pentru decontarea facturilor cetățenilor la energie.

Ce scrie în postarea celor de la PNL

„La ședința de consiliu local de ieri, PNL a propus un amendament la rectificarea bugetară prin care aloca 100 milioane de lei pentru capitalizarea societăților din subordinea Consiliului Local și 20 milioane de lei pentru a deconta facturile de energie ale cetățenilor.

Consilierii USR, la ordinul lui Clotilde Armand, au votat împotrivă.

Ce reprezintă mai exact acest vot negativ?

1. Clotilde Armand se opune rezolvării problemei termiei din zona de Nord a capitalei și din cartierul Aviației (refuză practic capitalizarea CET Grivița în vederea construirii CET-ului din Aviației).

2. Clotilde Armand se opune finanțării bugetului pentru decontarea facturilor.

Dovada că Armand avea alte planuri cu cei 206 milioane este că în ultimele 3 zile a plimbat acești bani fără a avea vreo fundamentare legală astfel:

a)Rectificarea din data de 23.12: Armand aloca 𝟓𝟖 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐫𝐚𝐦𝐛𝐮𝐫𝐬𝐚̆𝐫𝐢 𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝟏𝟕𝟒 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐢̂𝐧 𝐬𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐫𝐧𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐥𝐚𝐩𝐭𝐞𝐥𝐞.

b)Rectificarea din data de 27.12: Armand aloca 𝟐𝟐𝟓 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐢̂𝐧 𝐬𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐫𝐧𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐥𝐚𝐩𝐭𝐞𝐥𝐞.

c) Rectificarea din 28.12: Armand aloca 𝟏𝟖𝟔 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐛𝐮𝐧𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝟑𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐫𝐚𝐦𝐛𝐮𝐫𝐬𝐚̆𝐫𝐢 𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭𝐞”, se arată în postarea PNL Sector 1.

Acuzată că ține „în sertar” proiecte PSD și PNL

Președintele PSD Sectorul 1, Florin Manole, a acuzat-o pe Clotilde Armand că ar bloca intenționat proiectele PSD și PNL. Acesta a mai spus că, știind că social-democrații și liberalii au majoritate în Consiliu, Armand ar ține „într-un sertar” toate aceste dosare ca să nu mai fie supuse votului.

„Dacă ne uităm la aritmetică, USR – PMP înseamnă 12 consilieri locali, PNL – PSD înseamnă 15 consilieri locali, adică o majoritate clară. Problema este însă că cei 15 consilieri locali PSD și PNL nu pot să-și promoveze proiectele pe ordinea de zi pentru că doamna Armand le blochează, împotriva prevederilor Codului Administrativ, și pur și simplu nu aduce proiectele la vot”, a susținut Manole la începutul lunii decembrie într-un interviu acordat pentru Gândul.

„Poți să depui un proiect, el poate e bun, poate nu e bun, poate va întruni voturile, poate nu va întruni voturile. Nu apuci să ți-l votezi pentru că doamna Armand, la propriu, le ține într-un sertar și nu le trimite pe traseul obișnuit al unui proiect, pentru avizare la departamentele de specialitate din Primărie, apoi la comisiile Consiliului Local și apoi în fața Consiliului Local pentru vot”, a adăugat acesta.