Infofinanciar > Info > Planul lui Clotilde Armand. Se vor acorda până la 3.000 de lei mai multor gospodării din Sectorul 1
Info

Planul lui Clotilde Armand. Se vor acorda până la 3.000 de lei mai multor gospodării din Sectorul 1

Bani, Sursă foto: Wise
Sursă foto: Wise

Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, va oferi persoanelor care câștigă salariul minim pe economie de pe raza sectorului câte 3.000 de lei/ per gospodărie, bani ce vor fi folosiți pentru plata facturilor la utilități sau pentru renovări. Această decizie a putut fi luată cu ajutorul sprijinului membrilor PSD și PNL, care au votat noua formă a proiectului.

Inițial, în plan era prevăzut ca toți locuitorii majori din Sectorul 1 (care au peste 18 ani), să primească suma de 1000 de lei pentru a putea trece peste iarnă. Însă, la acea vreme, reprezentanții PSD și PNL din primărie nu au fost de acord și au modificat proiectul în forma actuală.

„Proiectul privind tichetele anticriză a trecut de votul Consiliului Local al Sectorului 1 cu 25 votru PENTRU și 1 ABȚINERE. PNL % PSD au adus modificări prin amendamente”, a transmis Clotilde Armand într-o postare pe pagina sa personală de Facebook.

Cine mai poate beneficia de tichete

În plus, persoanele din Sectorul 1 care au un salariu cuprins între salariul minim și salariul mediu vor primi 2000 de lei, iar cei care au un venit mai mare decât salariul mediu vor primi 1000 de lei.

Toți acești bani cuprinși în proiect vor fi acordați prin decontare directă și nu sub formă de vouchere. Astfel, beneficiarii vor trebui să realizeze un dosar cu facturile pentru încălzire, pe care ulterior îl vor aduce la primărie. Mai apoi, Primăria Sectorului 1 va fi obligată să deconteze sumele promise până în luna aprilie a anului viitor, explică cei de la Antena 3 CNN.

Potrivit mai multor informații, proiectul a trecut deja de votul Consiliului Local și urmează ca în următoarele 10 zile să se stabilească regulamentul de funcționare al acestuia.

Înscrierea în program

Primăria Sectorului 1 a anunțat că a pus la dispoziție platforma https://tichetanticriza.ro/, care va permite bucureștenilor de pe raza acestui sector să se înscrie în program. De asemenea, tot aici vor găsi informații suplimentare despre proiect și despre modul în care acești bani vor putea fi folosiți.

„Înscrierea în acest program se va face prin accesarea aplicației informatice („Platforma”). După completarea formularului online de către solicitant, formularul este procesat, iar participanții eligibili sunt notificați prin SMS. Tichetul propriu-zis ajunge prin poștă cu semnătură de primire pe scrisoarea de transport”, a comunicat Primăria Sectorului 1.

În plus, primarul Clotilde Armand i-a asigurat pe bucureșteni că totul este pregătit pentru începerea derulării acestui proiect.

„La nivelul aparatului primăriei totul este pregătit pentru acordarea rapidă și transparentă a acestor tichete. Platforma informatică prin accesarea căreia cetățenii majori din Sectorul 1 se pot înscrie pentru obținerea tichetelor anticriză este gata, banii pentru acordarea tichetelor îi avem, pentru că i-am economisit după ce am stopat contractele supraevaluate date de fostele administrații locale către firmele de partid”, a susținut edilul Clotilde Armand.