Infofinanciar > Lumea la zi > Atac devastator în Gaza. Bombardament care a vizat organizația Crucea Roșie
Lumea la zi

Atac devastator în Gaza. Bombardament care a vizat organizația Crucea Roșie

atentate: sursă foto: libertata.ro
Sursă foto: arhivă

Crucea Roșie nu precizează cine a efectuat bombardamentele în zona taberei de corturi. În timp ce Hamas vina pe Israel. Armata continuă ofensiva în Rafah cu rachete trase din centrul Fâșiei.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii a declarat că 22 de persoane și-au pierdut viața vineri într-un atac cu obuze. Acesta a avariat biroul său din Fâșia Gaza. Care este înconjurat de sute de persoane strămutate care trăiesc în corturi.

Atacul a vizat Crucea Roșie

CICR nu a spus cine a tras proiectilele de calibru greu„. Întro declarație pe platforma de social media X a declarat obuzele au deteriorat structura biroului CICR. Acesta a declarat că 45 de răniți au fost duși la un spital de campanie al Crucii Roșii din apropiere după bombardament. Și că există „rapoarte privind victime suplimentare”.

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, a declarat că au existat 25 de decedați și 50 de răniți. În bombardamentele pe care le-a atribuit Israelului. Ministerul a declarat bombardamentele israeliene au vizat corturile persoanelor strămutate din zona AlMawasi„. Care se află în jurul bazei CICR. Un purtător de cuvânt al armatei a declarat că „nu există niciun indiciu” că atacul a fost lansat de Forțele de Apărare ale Israelului.

O primă anchetă efectuată sugerează nu există niciun indiciu o lovitură a fost efectuată de FDI în zona umanitară din AlMawasi. Incidentul este în curs de examinare”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru AFP. CICR a declarat: „Proiectile de calibru greu au aterizat la câțiva metri de biroul și reședințele Comitetului Internațional al Crucii Roșii vineri după-amiază”.

Tirul atât de periculos de aproape de structurile umanitare, ale căror locații sunt cunoscute de părțile implicate în conflict și care sunt clar marcate cu emblema Crucii Roșii, pune în pericol viața civililor și a personalului Crucii Roșii, a adăugat organismul. „Acest incident grav de securitate este unul dintre cele câteva din ultimele zile”, a adăugat acesta. „Anterior, gloanțe rătăcite au atins structurile CICR. Denunțăm aceste incidente care pun în pericol viața umanitarilor și a civililor”.

Tuneluri folosite de grupuri teroriste

AlMawasi se află la vest de Rafah, unde locuitorii au declarat vineri IDF părea încerce finalizeze capturarea orașului din sudul Gaza, care se învecinează cu Egiptul și care a fost în centrul unei ofensive israeliene de la începutul lunii mai.

Armata a declarat că forțele sale au desfășurat acțiuni „precise, bazate pe informații” în zona Rafah, unde trupele au fost implicate în lupte corp la corp și au localizat tuneluri folosite de grupuri teroriste. Luptele au continuat, de asemenea, în centrul Fâșiei Gaza, unde unitatea de elită MultiDomain, sau Ghost, a IDF a încheiat recent un raid la o universitate despre care armata a spus a fost folosită ca centru de comandă al Hamas.

FDI a declarat că agenții Hamas au deschis focul asupra trupelor din complexul universitar. Tot în centrul Gazei, armata a declarat că trei rachete au fost lansate din tabăra Nuseirat spre sudul Israelului, declanșând sirenele în comunitatea de frontieră Re’im. Proiectilele au aterizat într-o zonă deschisă, fără a se raporta răniți sau pagube.

Între timp, șrapnelul de la un proiectil de tanc israelian care a lovit din greșeală vineri sudul Israelului în loc de o țintă din Gaza a avariat un vehicul. Potrivit IDF, proiectilul tancului, din cauza unei erori care era în curs de investigare, a deviat de la cursul său și a lovit lângă gardul de frontieră din Israel, în loc lovească ținta din Gaza.

Nu au existat răniți în acest incident

IDF a declarat că a primit rapoarte. Conform cărora șrapnelul din proiectil a avariat un vehicul în Consiliul Regional Hof Ashkelon.

Mai devreme vineri, armata a anunțat doi rezerviști au fost uciși întrun atac cu mortiere al Hamas în centrul Fâșiei Gaza, ridicând la 314 numărul deceselor în ofensiva terestră împotriva Hamas și în operațiunile de la frontiera cu Gaza. Bilanțul include și un ofițer de poliție ucis în timpul unei misiuni de salvare a unor ostatici. Un contractor civil din cadrul Ministerului Apărării a fost, de asemenea, ucis în Fâșie.

Războiul a izbucnit când teroriștii conduși de Hamas au făcut ravagii în comunitățile din sud la 7 octombrie. Aceștia au ucis aproximativ 1 200 de persoane, majoritatea civili, și luând 251 de ostatici în Gaza. Se crede că 120 de ostatici sunt încă reținuți în Gaza, dintre care 116 au fost răpiți la 7 octombrie. Pe lângă doi civili și doi soldați reținuți acolo de aproape un deceniu.

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, afirmă peste 37 000 de persoane din Fâșie au fost ucise. Sau sunt presupuse decedate în luptele de până acum. Bilanțul, care nu poate fi verificat și nu face diferența între civili și combatanți, ar include aproximativ 15 000 de agenți teroriști. Pe care Israelul susține că i-a ucis în luptă. Israelul afirmă, de asemenea, că a ucis aproximativ 1 000 de teroriști în interiorul Israelului pe 7 octombrie, potrivit timesofisrael.