Infofinanciar > Lumea la zi > Așa ceva mai rar! Care este prima mașină care apare oficial pe o bancnotă
Lumea la zi

Așa ceva mai rar! Care este prima mașină care apare oficial pe o bancnotă

Bani
Credit imagine: infofinanciar.ro

Care este simbolul suprem al celebrității? Este propria ta emisiune TV? Un parfum cu numele tău pe el? Propria ta vedetă de pe Hollywood Boulevard?

Răspunsul este simplu. Trebuie să-ți ai fața pe o bancnotă.

Pe bancnotele normale apar doar personalități precum Majestatea Sa, Regina Angliei sau Winston Churchill, Charles Darwin, James Watt, Jane Austen, JMW Turner, Alan Turing.

Întotdeauna am știut că Juke a fost un crossover populr, dar celor din Cambodgia le-a plăcut atât de mult încât au decis să îl pună pe o bancnotă de 500 de riel.

Jos pălăria lui Matt Weaver, 49 de ani, din nordul Londrei, care a proiectat Nissan Juke.

Weaver a spus: „Am bancnota acasă undeva.”

Unul dintre prietenii lui i-a adus-o când s-a întors din vacanță.

Pe bancnota respectivă apare efectiv imaginea unui Nissan Juke care traversează un pod. Este pentru prima dată când o mașină este ilustrată pe o bancnotă de când s-au inventat banii.

Nissan Juke, un crossover popular

Nissan Juke este o mașină care a adus și continuă să aducă bani frumoși pentru producătorul japonez de automobile chiar și la 12 ani de la apariția modelului.

Nissan Juke a fost lansat pe piață în 2010, iar prima sa apariție a fost în cadrul Salonului Auto de la Geneva și a fost prezentat ca fiind un SUV crossover compact numai bun pentru oraș.

Modelul de a doua generație a fost dezvăluit pentru piața europeană în septembrie 2019, oferind dimensiuni mai mari prin utilizarea platformei mai noi Renault-Nissan CMF-B . A doua generație marchează retragerea modelului de pe majoritatea piețelor din afara Europei și Australaziei pentru a face loc Nissan Kicks .

Numele „ juke ” înseamnă „a dans sau a schimba direcțiile demonstrând agilitate” și este, de asemenea, derivat din cuvântul „ jukebox ”.

Juke a fost proiectat la Nissan Design Europe din Londra și rafinat la Centrul de design Nissan din Japonia. Se bazează pe platforma Nissan B.