Infofinanciar > Lumea la zi > Armata israeliană a lansat noi lovituri mortale asupra orașului asediat Khan Yunes
Lumea la zi

Armata israeliană a lansat noi lovituri mortale asupra orașului asediat Khan Yunes

Gaza Sursa foto Arhiva companiei
Foto: facebook.com

Armata israeliană a lansat azi lovituri mortale asupra orașului asediat Khan Yunes, din sudul Fâșiei Gaza. În 24 de ore au fost lovite în jur de 250 de ținte.

Străzile orașului, unde sunt angajate și trupe la sol, erau aproape goale azi, în timp ce morți și răniți continuau să fie transportați în număr mare spre spitale.

Noi lovituri mortale

Sute de mii de civili se înghesuie în acest oraș, în împrejurimi, mulți dintre ei refugiați de la începutul războiului. Confruntați cu o situație umanitară catastrofală și strânși într-un perimetru tot mai limitat în apropierea frontierei închise cu Egiptul. Mii dintre ei merg pe jos, înghesuiți în șarete sau cu bagajele îngrămădite pe mașini, explică France Presse.

Se deteriorează rapid

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat Consiliul de Securitate că, în urma războiului între Israel și Hamas, în Fâșia Gaza, situația se deteriorează rapid spre o catastrofă cu implicații potențial ireversibile pentru palestinieni în ansamblu și pentru pacea și securitatea în regiune. E o posibilă prăbușire totală a ordinii publice în curând, în Fâșia Gaza, vizată de bombardamente israeliene și ofensivă la sol a Israelului, afirmă secretarul general al ONU, care insistă pentru o încetare a focului umanitară, într-o scrisoare fără precedent adresată Consiliului de Securitate.