Infofinanciar > Vocile afacerilor > Aqua Bilbor, investițiile de peste 10 milioane de euro. Compania are și un nou director general
Vocile afacerilor

Aqua Bilbor, investițiile de peste 10 milioane de euro. Compania are și un nou director general

Alin Gliga, Director General Aqua Bilbor

Aqua Bilbor, producător de apă minerală naturală, a anunțat o schimbare la nivelul echipei. Compania l-a numit pe Alin Gliga, fost Vicepreședinte APEMIN, noul Director General. În acest an, Aqua Bilbor are planuri mari. Compania dorește să continue strategia de investiții demarată în urmă cu 2 ani, care se ridică la 10 milioane de euro. Obiectivul este ca această inițiativă să se finalizeze până în 2025.

Investițiile au în vedere repoziționarea brandurilor din portofoliu și construcția unei noi facilități de îmbuteliere și depozitare. Aqua Bilbor, cu izvoare în Munții Călimani, județul Harghita, vizează expansiunea semnificativă la nivel național, dar și pe piețele externe. Compania are în plan dublarea capacității de îmbuteliere și creșterea numărului de angajați la fabrica din Bilbor.

Aqua Bilbor, investiții și consolidarea echipei

Producătorul de apă minerală naturală Aqua Bilbor anunță numirea noului Director General, Alin Gliga, și continuarea investițiilor pentru consolidarea poziției companiei pe piața apelor minerale naturale, finalizarea unei noi facilități de îmbuteliere și depozitare, dar și dezvoltarea rețelei de distribuție, ca elemente centrale strategice în perioada următoare. Bugetul total de investiții al companiei, demarate deja în urmă cu 2 ani, se ridică la peste 10 milioane de euro, iar acestea urmează să fie finalizate până în 2025.

Cu experiență solidă în industria apelor minerale, Alin Gliga și-a asumat o serie de obiective ambițioase pentru a consolida poziția Aqua Bilbor pe piața apelor minerale naturale îmbuteliate.

Consolidarea poziției companiei

Principalele direcții de dezvoltare în perioada următoare vizează poziționarea pe piață în segmentul brandurilor premium, elementul principal constând în relansarea brandului tradițional Bilbor și consolidarea poziției companiei pe piața apelor minerale naturale. Simultan, eforturile companiei sunt concentrate pe finalizarea investițiilor într-o nouă capacitate de îmbuteliere și depozitare, care va conduce la dublarea capacității de îmbuteliere, oferind o producție sporită și o distribuție mai amplă. Compania va finaliza construcția unei noi unități de îmbuteliere și depozitare până la sfârșitul lunii iunie 2024.

Formarea unei echipe puternice în zona de comercializare a produselor din portofoliu reprezintă o direcție strategică cheie, ce confirmă angajamentul companiei de a oferi un produs de calitate pe piața internă, dar și pe piețele internaționale. În plus, compania are în plan noi investiții în utilaje performante, ce vor contribui la creșterea capacității de producție, confirmând de asemenea angajamentul Aqua Bilbor de a respecta cele mai înalte standarde de calitate, atât pentru apa minerală naturală, cât și pentru ambalaje.

Extinderea parteneriatelor cu distribuitori

În ceea ce privește dezvoltarea rețelei de distribuție, Aqua Bilbor își propune extinderea parteneriatelor cu distribuitori la nivel național, amplificând prezența produselor sale atât în rețelele tradiționale, precum și în marile lanțuri de magazine. În contextul schimbărilor de piață, Aqua Bilbor vizează poziționarea sa ca un brand important și stabil în piața pe care activează, datorită calității apei Bilbor.

Investițiile realizate până în prezent s-au concentrat pe identificarea și dezvoltarea surselor noi de apă minerală naturală, îmbunătățirea infrastructurii de transport a conductelor pentru apa minerală, modernizare și achiziția de linii noi de îmbuteliere pentru formatele de 0,5L, 1L, 1,5L, 2L, și o linie separată pentru îmbutelierea la 5L.

Protecția resurselor și conservarea mediului

„La baza implementării actualei noastre strategii  stau protecția resurselor de apă și conservarea mediului înconjurător. Având sursele principale de apă în aria geografică extraordinară a Munților Călimani, Aqua Bilbor urmărește să asigure o intervenție minimă și absența perturbărilor ecosistemului natural. Considerăm acest lucru ca fiind o practică inerentă în activitatea noastră și, în același timp, cultura organizațională gravitează în jurul acestei strategii. Vom intensifica implicarea noastră în acțiuni de responsabilitate socială, cu accent preponderent pe proiecte care vizează conservarea naturii și programe educaționale în școli. Suntem cel mai mare angajator din Bilbor și dorim să rămânem un reper în comunitatea din care facem parte” a declarat Alin Gliga, Directorul General al Aqua Bilbor.

Cu o experiență de peste 16 ani în industria apelor minerale, Alin Gliga a activat în perioada 2008 – 2016 în rolul de Director Operațiuni Interne pentru Rio Bucovina SRL, deținătorul brandului Bucovina, iar până la finalul lui 2023, a fost administrator în cadrul companiei. Din 2015 până în februarie 2024, Alin Gliga a fost Vicepreședinte al APEMIN (Asociația Patronală a Îmbuteliatorilor de Ape Minerale din România).

Despre Aqua Bilbor

Aqua Bilbor, îmbuteliatorul apei minerale Bilbor și al apei de izvor Aqua Roca, este o companie a cărei activitate este concentrată pe valorificarea celor mai bune surse de apă minerală naturală și de izvor din zona Munților Călimani, județul Harghita.

Compania deține o fabrică în localitatea Bilbor din județul Harghita și patru depozite în țară. În perioada 2022 – 2025 investițiile realizate în modernizarea companiei vor depăși 10 milioane de euro. Compania are 102 de angajați, iar la nivelul zonei Bilbor, Aqua Bilbor este cel mai mare angajator.