Infofinanciar > Lumea la zi > Aproximativ 120.000 de ruși mobilizați așteaptă transferul în Ucraina. Bătălie decisivă în această primăvară
Lumea la zi

Aproximativ 120.000 de ruși mobilizați așteaptă transferul în Ucraina. Bătălie decisivă în această primăvară

razboi ucraina economist.com
economist.com

Rusia nu a trimis în Ucraina aproximativ 120.000 de soldați mobilizați în plus față de numărul solicitat anterior deoarece unii dintre ei pur și simplu nu pot fi transferați, a semnalat șeful Direcției principale de informații, Kyrylo Budanov, într-un interviu acordat RBC-Ucraina.

„Este o întrebare interesantă (câte trupe mobilizate nu au fost încă redistribuite în Ucraina – n.r.). Din numărul celor care erau deja înrolați oficial la acea vreme – aproximativ 120 de mii”, a declarat Budanov. Acesta a precizat că este vorba despre „mobilizatorii” care se află pe teritoriul Rusiei.

Pierderi semnificative de război

„Nu toți pot fi relocalizați, trebuie să înțelegeți asta. Pentru că există pierderi, există niște lucrări în curs, cineva trebuie să le facă. Deoarece pierderile sunt destul de semnificative, această incompletitudine trebuie să fie compensată de cineva.” a explicat șeful direcției de informații. Budanov a adăugat că situația mobilizării în Rusia „se desfășoară normal”. Potrivit șefului GUR, în medie, ocupanții mobilizează 20.000 de soldați pe lună. El a precizat că aceasta este o cifră generalizată.

În toamnă, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că numărul de persoane mobilizate în Federația Rusă a ajuns la 318.000, în ciuda limitei de 300.000 anunțate anterior. În octombrie, Statul Major General ucrainean a confirmat că Federația Rusă a mobilizat peste 200.000 de persoane. În același timp, presa rusă a relatat că mai mult de jumătate de milion de persoane au fost probabil mobilizate în Rusia, în ciuda declarațiilor autorităților privind limita de 300.000 de persoane, conform Pravda .

Ucraina se apropie de o bătălie istorică

Șeful Direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, Kyrylo Budanov, a declarat că Ucraina se apropie de o bătălie istorică de referință în istoria modernă, iar aceasta va avea loc în primăvară, așa cum s-a prezis anterior, s-a explicat într-un interviu acordat RBC-Ucraina. Budanov a fost întrebat dacă mai este de acord cu afirmația sa potrivit căreia va avea loc o bătălie decisivă în această primăvară, înainte de sfârșitul războiului, și dacă ritmul livrărilor de arme occidentale îl determină să reconsidere această predicție.

„Absolut deloc forțat. Ne place sau nu, ne apropiem de o bătălie de referință pentru istoria modernă a Ucrainei. Acesta este un fapt, toată lumea înțelege acest lucru. Când va începe, este un mister. Dar toată lumea înțelege că ne apropiem de ea. În ceea ce privește volumul și ritmul ofertei – bineînțeles că am dori să intensificăm și să creștem aceste volume. Este absolut de înțeles, pe baza condițiilor în care ne aflăm. Dar vom proceda pornind de la ceea ce avem.” a declarat șeful direcției de informații. În același timp, lui Budanov i s-a reamintit că Ministerul Afacerilor Externe a îndemnat anterior să contracareze pe toate căile posibile narațiunea unei viitoare ofensive „decisive”. Șeful GUR a răspuns că „soarta Ucrainei este în mâinile Ucrainei însăși”.

În opinia sa, aliații nu vor încetini ritmul livrărilor de ajutor militar chiar dacă Ucraina obține „un succes limitat”. „Teoretic – ar putea (încetini sau opri ritmul livrărilor de arme – n.r.). Dacă se va întâmpla cu adevărat – nu cred că se va întâmpla deocamdată. În plus, încă mai avem ceva. Și suntem în război cu ea de mai bine de un an. Da, suntem destul de dependenți de volumele de aprovizionare. Dar dacă orice țară (nu cred că întrebarea dvs. se referă la toate țările combinate) decide să încetinească – cineva o va înlocui. Vom căuta opțiuni. Dar, până la urmă, nu cred că se va întâmpla asta. ” a semnalat acesta, conform Pravda.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.