Infofinanciar > Info > Apple grabește intrarea pe piața auto! Ce personaj a apărut în peisaj pentru a ajuta la realizarea mașinii electrice
Info

Apple grabește intrarea pe piața auto! Ce personaj a apărut în peisaj pentru a ajuta la realizarea mașinii electrice

Concept masina Apple
Credit imagine: notebookcheck.net

Industria auto este pe cale să cunoască un nou producător cu care, de alt fel lumea este deja familiarizată, dar nu ca fiind un jucător al pieței auto. Apple a făcut o mișcare strategică privind proiectul pe care îl au în plan pentru anul 2025, și anume lansarea primului model de autoturism marcă proprie.

Grupul Informatic Apple a făcut o angajare neașteptată pentru a ajuta la respectarea termenului propus pentru a duce proiectul auto la bun sfârșit. Alegerea în materie de personal pe care Apple a făcut-o vine cu o experiența bogată în industria auto, în trecut fiind director al constructorului Ford. Acest nou personaj apărut în peisajul Apple are cunoștințe în ceea ce privește ingineria și siguranța automobilelor.

Nou angajat pentru proiectul auto Apple

Potrivit unor surse interne, Apple a angajat-o pe Desi Ujkashevic pentru proiectul său privind dezvoltarea unui automobil electric. Desi Ujkashevic a lucrat la Ford încă din 1991, iar recent era director global pentru inginerie în domeniul siguranţei vehiculelor. Înainte de asta a fost implicată în concepţia interiorului, exteriorului şi a componentelor electrice pentru multe modele Ford precum Escape, Explorer, Fiesta şi Focus dar şi pentru modelele Lincoln MKC şi Aviator. În plus, Ujkashevic are experienţă în aspectele de reglementare, un lucru important de care Apple va trebui să ţină seama dacă vrea ca automobilul său să ruleze pe şosele.

Angajarea unui veteran de la Ford sugerează că Apple continuă cu ideea unui automobil autonom, în pofida faptului că în ultimul an mai multe persoane importante implicate în acest proiect au plecat. Aproape întreaga echipă responsabilă de acest proiect a fost înlocuită în ultimele 12 luni după plecarea liderului Doug Field, care anul trecut a plecat de la Apple la Ford. După plecarea lui Field, grupul Apple a decis să îl numească pe Kevin Lynch, un renumit manager din domeniul software, să supervizeze dezvoltarea proiectului automobilul electric, obiectivul fiind lansarea unui produs pe piaţă în 2025.

Ujkashevic se alătură altor senior manageri din industria auto care lucrează în echipa Apple precum Ulrich Kranz, fost director la BMW, Stuart Bowers, fost director la Tesla, şi Jonathan Sive, fost manager la Tesla, Waymo şi BMW.

Un automobil electric Apple ar pune grupul informatic în concurenţă cu Tesla Inc. şi Lucid Group Inc., precum şi cu constructorii auto tradiţionali care se grăbesc şi ei să introducă automobile electrice. Unul din aceşti constructori este Ford care a lansat mai multe modele electrice în ultima vreme, inclusiv o variantă electrică a celui mai bine vândut automobil din America: camioneta F-150.