Infofinanciar > Info > Anunțul momentului pentru seniorii români! Marius-Constantin Budăi: „Se renegociază această chestiune cu pensiile”
Info

Anunțul momentului pentru seniorii români! Marius-Constantin Budăi: „Se renegociază această chestiune cu pensiile”

Marius Budăi, Sursă foto: Universul.net
FOTO: universul.net

Marius-Constantin Budăi, ministrul Muncii a explicat în cadrul unei emisiuni în ce stadiu sunt discuțiile cu Executivul European în privința sistemului de pensii.

Împreună cu Marcel Boloș, ministrul Fondurilor și Investițiilor Europene, Marius-Constantin Budăi depune toate eforturile pentru ca oficialii Comisiei Europene să elimine pragul de 9,4% din PIB din Programul Național de Redresare și Reziliență pentru eliminarea inechităților din sistemul public de pensii dar și pentru o nouă lege a pensiilor.

Marius-Constantin Budăi: „ Au apreciat și am transmis mesajul premierului”

Concret, ministrul Muncii a precizat că: „Vestea bună pentru actualii seniori ai României și pentru viitorii seniori ai României. Am avut discuții extrem de bune atât pe parcursul zilei de ieri, cât și pe parcursul zilei de astăzi. Am discutat inclusiv cu dl. comisar de muncă, am discutat cu tehnicul de la Comisia Europeană.

Este foarte important că s-a apreciat că suntem cu amendamentele aprobate la Senat legea pensiilor speciale într-o direcție foarte bună și cu ce am propus până acum. Au apreciat și am transmis mesajul viitorului premier al României, președintele PSD, Marcel Ciolacu, de determinare de a rezolva această problemă și de a nu pune în pericol, nici sub o formă, din cauza acestei reforme, atragerea de fonduri atât necesare pentru dezvoltare a României. Mai aveam câteva aspecte de rezolvat”, a precizat Marius-Constantin Budăi.

În privința documentației ministrul a subliniat faptul că în cursul zilei de astăzi, 17 mai, ministerul va pune la dispoziția reprezentanților Comisiei toate documentele necesare.

„Am stabilit foarte clar că până luni vor mai primi un document de la noi care conțin aspectele tehnice discutate de noi astăzi, după care s-a agreat foarte clar, indiferent de oră de zi, de weekend lucrătoare nelucrătoare, vom avea atâtea video-call-uri și atâtea întâlniri până vom rezolva această problemă. Se renegociază această chestiune cu pensiile din PNRR, categoric da”, a adăugat Marius-Constantin Budăi.

„Sunt extrem de deschiși la discuții pentru a rezolva aceste probleme”

Totodată, oficialul român a punctat fatpul că Parlamentul României nu va adopta nicio inițiativă legislativă privind reformarea sistemului de pensii până ce Comisia Europeană nu este de acord.

„Cu promisiunea noastră că, la fel cum în calitate de ministru al Muncii, am procedat până acum și probabil ăsta a fost atuul meu ca ministru, că până la reformele de până acum, că a fost vorba de pilonul doi de pensii, că a fost vorba de venitul minim de excluziune, nu am supus aprobării Parlamentului nimic până nu am agreat cu Comisia Europeană și important este de precizat că sunt extrem de deschiși la discuții pentru a rezolva aceste probleme”, potrivit antena3.ro.

De asemenea, Budăi a făcut și câteva precizări în ceea ce privește pesiile speciale. „ Referitor la pensiile speciale am agreat anumite aspecte pe care să le îmbunătățim, anumite măsuri de tranziție pe care le putem lua pe viitor. Suntem cu temele făcute, mai avem câteva aspecte de îmbunătățit”, a conchis Marius-constantin Budăi.