Infofinanciar > Info > Anunțul companiei Hidroelectrica. Cum se modifică contractele clienților după ce au expirat
Info

Anunțul companiei Hidroelectrica. Cum se modifică contractele clienților după ce au expirat

Dezbatere despre viitorul prețurilor la energie
FOTO: impact.ro

Consumatorii casnici, la sfârșitul lunii, stau cu sufletul la gură atunci când poștașul trebuie să vină cu facturile restante. Compania Hidroelectrica a făcut un anunț care îi vizează pe toți clienții săi.

Pe rețeaua de socializare, reprezentanții companiei de stat au anunțat că odată ce înțelegerea contractuală a ajuns la final aceasta se prelungește automat chiar dacă respectivul client nu a fost anunțat în prealabil.

Anunțul companiei Hidroelectrica

”Contractul se încheie pe o perioadă inițială de 12 luni calculată de la data intrării acestuia în vigoare. În situația în care, la expirarea duratei de valabilitate a Contractului, Furnizorul nu notifică Clientul cu privire la încetarea sau modificarea clauzelor contractuale cu minimum 30 de zile înainte, contractul se va prelungi automat pentru perioade succesive de câte 12 luni”, este mesajul companiei postat de Hidroelectrica pe pagina de socializare.

De asemenea, și facturile au fost modificate. Pe grupul privat al clienților Hidroelectrica circulă zvonul că facturile pot fi achitate și la Compania Națională Poșta Română. Clienții Hidroelectrica au primit un nou format al facturii. S-a modificat codul pentru locul de consum care începe cu cifra 5 și este format din zece cifre.

Pe ce-a de-a doua pagină a facturii, în tabelul în care apare indexul, apar două linii rezervate clienților care nu au contoare inteligente. În această secțiune sunt afișate indexul comunicat de clienți respectivi. În a doua coloană este trecută estimarea aferentă ultimilor zile calendaristice pentru care a fost emisă factura.

Noul format al facturii Hidroelectrica

Factura nu mai conține date despre reversarea ultimei estimări pentru ultimile zile ale lunii precedente. Însă, per total, în consumul facturat se ia în considerare și această reversare chiar dacă nu mai este afișată ca în facturile anterioare. Acest calcul este inclus în tabelul în care este explicată formula de calcul a facturii. A treia modificare face referire la plata prin virament bancar, pentru care este necesar completarea câmpului ”detalii plăți” cu următoarele elemente, contul contractului și numărul facturii.

În situația în care acestea nu au fost trecute, plata se va procesa cu întârziere. De asemenea, facturile pot fi achitate și la oficiile Poștei Române. Pe prima pagină a facturii se menționează și numărul de deranjamente. Clienții Hidroelectrica pot apela în intervalul 08-20 departamentul de deranjamente al companiei la numerele de telefon 0219834 sau 021 9861, numerele de contact sunt trecute pe prima pagină a facturii.

De asemenea, tot pe prima pagină este trecută și adresa de email unde clienții pot trimite indexul. Hidroelectrica și-a informat clienții la începutul acestui an că pot opta pentru eșalonarea sumelor restante pe o perioadă de șase luni, potrivit antena3.ro.