Infofinanciar > Info > După o absență îndelungată, Hidroelectrica a trimis clienților facturile. Cum li s-au schimbat formatul
Info

După o absență îndelungată, Hidroelectrica a trimis clienților facturile. Cum li s-au schimbat formatul

playtech.ro
Credit imagine: playtech.ro

După o absență îndelungată, persoanele cu contract la Hidroelectrica își primesc din nou facturile. Ele vin cu niște schimbări de format, în general legate de digitalizarea și fluidizarea proceselor de autocitire și plată.

Și plata fizică devine mai accesibilă. De-acum încolo, abonații vor putea să-și achite factura de electricitate și la Oficiul Poștal.

Principalele schimbări

În primul rând, clienții Hidroelectrica vor vedea că s-a schimbat codul pentru consum. Pentru a-l recunoaște, țineți minte că începe cu cifra 5 și are în total 10 cifre.

În plus, pe pagina a doua a facturii, unde puteți consulta indecșii, a apărut o nouă modificare. Astfel, persoanele cu contor analogic sau digital non-smart vor vedea o primă linie, indicând consumul autocitit; cea de-a doua arată estimarea făcută de operator pentru zilele de consum necomunicate.

Este important de menționat că, deși reversarea estimării pentru zilele lunii precedente nu mai apare pe factură, ea este în continuare luată în calcul.

Pentru plata prin virament bancar, este necesar să treceți următoarele detalii: cont contract, respectiv, numărul facturii. În caz contrar, antena3.ro avertizează că plățile dumneavoastră vor fi procesate cu întârziere.

Clienții Hidroelectrica trebuie să știe că au la dispoziție următoarele intervale pentru a-și achita facturile:

  • maximum 45 de zile pentru clienții casnici;
  • maximum 30 de zile pentru clienții non-casnici.

Depășirea acestor perioade va duce la penalizări. Dacă știți că nu puteți achita integral facturile restante, compania face posibilă eșalonarea restanțelor pe o perioadă de maximum șase luni.

Date de contact Hidroelectrica

Această companie are două numere de telefon pentru call-center: 021 9834 și 021 9861. Ambele sunt active de luni până vineri, în intervalul orar 8 – 20. Nu uitați că în timpul sărbătorilor legale, numărul de operatori disponibili poate fi mult redus față de cel obișnuit. Numerele de telefon pot fi consultate pe prima pagină a noii facturi. Tot aici puteți găsi noul număr de deranjamente, pe care îl puteți apela pentru a semnala nereguli sau a depune eventuale plângeri.

Totodată, este posibil să comunicați indexul autocitit online. Facturile nou-eliberate conțin și link-ul către platforma de pe care puteți face acest lucru, anume client.hidroelectrica.ro/autocitire.

În cazul în care aveți nelămuriri privitor la suma pe care trebuie s-o achitați, Hidroelectrica face disponibilă o adresă de email: sold@hidroelectrica.ro. Aici, puteți disputa cuantumul facturii.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.