Infofinanciar > Info > Anunț de ultimă oră! Se lansează „Programul anual de dezvoltare a antreprenoriatului feminin”! Mii de companii, deținute de femei, pot accesa granturi
Info

Anunț de ultimă oră! Se lansează „Programul anual de dezvoltare a antreprenoriatului feminin”! Mii de companii, deținute de femei, pot accesa granturi

Anunț de ultimă oră! Se lansează „Programul anual de dezvoltare a antreprenoriatului feminin”! Mii de companii, deținute de femei, pot accesa granturi
Gala Capital, Top 100 Femei de succes din România

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului va lansa un program destinat femeilor antreprenor din România. Anunțul a fost făcut de către Florin Dobrescu, secretar de stat în cadrul ministerului, pe scena Galei CAPITAL „Top 100 Femei de succes din România”.

Florin Dobrescu, secretar de stat în cadrul Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, a anunțat demararea unui nou proiect guvernamental de susținere a femeilor antreprenor din România. Pe scena Galei CAPITAL „Top 100 Femei de succes”, acesta a transmis că programul va avea un buget de 157 milioane de lei, iar valoarea maximă a granturilor acordate va fi de 200.000 lei per IMM.

 

Programul anual de dezvoltare a antreprenoriatului feminin

„Mulțumim Revistei Capital pentru invitație, felicitări pentru această gală. Consider că este un mod onest de a sărbători împreună reușitele inițiativelor de succes a femeilor antreprenor din România. Este o onoare pentru mine să fiu aici și profit de această ocazie ca să vă expun un program care urmează a fi implementat de ministerul nostru. Este vorba despre Programul anual de dezvoltare a antreprenoriatului feminin din sectorul IMM, conform programului de guvernare, pachetul de stimulare economică.

Are un buget de 157 milioane de lei, vor fi acordate granturi în valoare maximă de 200.000 lei per IMM, având ca obiectiv pentru stimularea și susținerea structurilor economice dezvoltare de femei, dezvoltarea antreprenoriatului feminin din sectorul IMM, dezvoltarea digitalizării companiilor conduse de femei.

Tot în cadrul acestui program criteriul de eligibilitate este ca 50% din părțile sociale sau acțiuni să fie reprezentate de conducerea feminină. Felicitări femeilor antreprenor din România, consider că este un bun prilej de a promova această activitate. Personal, îmi doresc ca numărul companiilor înființate și conduse de femei antreprenor să fie cât mai mare. Vă asigur că ministerul reprezintă un sprijin consistent pentru orice inițiativă antreprenorială”, a declarat secretarul de stat.

Premiile acordate de CAPITAL femeilor antreprenor din România

Premiul pentru „Performanţă şi inovaţie în sustenabilitate” i-a fost acordat Dianei Cîțu, Reciclad’OR!

„Premiul ne onorează foarte mult. Sunt onorată să fiu pe această scenă unde a fost și doamna Elisabeta Lipă sau Gabriela Firea. Fără echipă n-am putea fi astăzi aici. Mulțumim și sunt mândră că sunt femeie și mândră că sunt româncă”, a declarat Diana Calcan, PR-ul companiei.

Premiul pentru „Crearea unui brand de top cu bijuterii unicat” îi este acordat Malvinei Cservenschi!

„Sunt onorată să primesc acest premiu și să fac parte din Topul celor 100 femei de succes din România. De-abia astept să citesc interviurile din Revista Capital. Povestea noastră a început acum 10 ani cu un șnur roșu și un pandant de aur și un mesaj puternic „Make a wish and let it happen”. Astăzi, la 10 ani distanță, am devenit Casa de bijuterii Malvenschy, cu o cifră de afaceri de aproape 4 milioane de euro. Menirea noastră este să promovăm valorile și tradițiile românești, în asta credem.”

Premiul pentru „Antreprenoriat medical dedicat sănătății femeii” i-a fost înmânat Elenei Teodorescu.

„Mulțumesc pentru nominalizare și invitația în această seară minunată. În spatele unei femei de succes trebuie să stea bărbați de succes și o familie de succes, puternică. În cazul meu este vorba doar despre bărbați puternici. În spatele meu am un fiu cu care fac echipă și un soț care m-a înțeles întotodeauna. Toate femeile de aici cred că sunt de acord că în spatele muncii au avut o familie înțelegătoare acasă. Mulțumesc și echipei care stă în spatele meu zi de zi și cu care reușim să facem lucruri minunate!”