Infofinanciar > Info > Angajații Silicon Valley Bank au primit bonusuri cu câteva ore înainte de preluarea de către guvern. Vor mai lucra 45 de zile
Info

Angajații Silicon Valley Bank au primit bonusuri cu câteva ore înainte de preluarea de către guvern. Vor mai lucra 45 de zile

svb, sursa foto tech.eu
sursa foto tech.eu

Angajații Silicon Valley Bank și-au primit vineri bonusurile anuale, cu doar câteva ore înainte ca autoritățile de reglementare să pună sub sechestru banca falimentară, potrivit unor surse interne din cadrul companiei care au cunoștință despre plăți, transmite CNBC. Plățile au fost efectuate pentru munca depusă în 2022 și au fost în curs de procesare cu câteva zile înainte de prăbușirea băncii.

Vineri, directorul general al SVB, Greg Becker, s-a adresat angajaților într-un videoclip de două minute în care a spus că nu mai ia decizii la banca veche de 40 de ani. În același timp, angajații și-au primit bonusurile anuale vineri, cu doar câteva ore înainte ca autoritățile de reglementare să pună sub sechestru banca aflată în faliment, potrivit unor persoane care au cunoștință de aceste plăți, scrie CNBC.

Bonusurile, acordate anual în martie de zeci de ani

Banca cu sediul în Santa Clara, California, plătește în mod istoric bonusurile angajaților în a doua vineri din luna martie, arată sursele citate, care au refuzat să fie identificate vorbind despre premii.

Anul acesta, ziua bonusurilor s-a întâmplat să cadă în ultima zi de independență a SVB. Instituția, aflată în plină criză bancară declanșată de investitori de capital de risc panicați și fondatori de startup-uri, a fost confiscată de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) în jurul prânzului.

Vineri, directorul general al SVB, Greg Becker, s-a adresat lucrătorilor într-un videoclip de două minute în care a spus că nu mai ia decizii la banca veche de 40 de ani. Mărimea plăților nu a putut fi stabilită, dar bonusurile SVB variază de la aproximativ 12.000 de dolari pentru asociați la 140.000 de dolari pentru directorii generali. SVB a fost cea mai bine plătită bancă listată la bursă în 2018, angajații primind în medie 250.683 de dolari pentru acel an, transmite Bloomberg.

Angajații vor mai lucra doar 45 de zile

După confiscarea acesteia, FDIC a oferit angajaților SVB 45 de zile de angajare. Banca avea 8.528 de angajați în luna decembrie a anului trecut. Astfel, angajaţilor Silicon Valley Bank li s-a oferit să mai lucreze 45 de zile, cu 1,5 ori salariul lor, de către Federal Deposit Insurance Corp, autoritatea de reglementare care a preluat vineri controlul asupra instituţiei financiare.

Lucrătorii vor primi informaţii despre beneficii în weekend, de la FDIC, iar detaliile privind asigurarea medicală vor fi furnizate de fosta companie-mamă SVB Financial Group, a scris FDIC într-un e-mail vineri seară, intitulat ”Retenţia angajaţilor”.

Angajaţilor li s-a spus să continue să lucreze de acasă, cu excepţia lucrătorilor esenţiali şi a angajaţilor sucursalei. Silicon Valley Bank s-a prăbuşit după ce deponenţii, îngrijoraţi de soliditatea instituţiei financiare, s-au grăbit să-şi retragă depozitele.

Prăbușirea băncii în două zile a uimit observatorii şi pieţele financiare, distrugând o valoare de piaţă de peste 100 de miliarde de dolari pentru băncile din SUA. La sfârşitul anului trecut, SVB era clasată ca a 16-a  mare bancă din SUA, cu active de aproximativ 209 miliarde dolari şi depozite de 175,4 miliarde dolari. Sediul principal al băncii din Santa Clara, California, şi toate cele 17 sucursale ale sale din California şi Massachusetts se vor redeschide luni, a anunţat vineri FDIC, într-un comunicat.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.