Infofinanciar > Lumea la zi > Americanii împotriva lui Biden. Politicile sale înrăutățesc economia
Lumea la zi

Americanii împotriva lui Biden. Politicile sale înrăutățesc economia

Biden Sursă foto: conservativenewsdaily.net
Sursă foto: conservativenewsdaily.net

Americanii împotriva lui Biden. Mai mult de jumătate dintre adulții americani cred că politicile președintelui Biden înrăutățesc economia, potrivit unui nou sondaj. Sondajul CNN a fost publicat joi și este realizat de SSRS. Acesta a arătat că 58% dintre adulții americani intervievați cred că politicile lui Biden au înrăutățit condițiile economice din țară.

Acest scor este destul de mare. Americanii nu mai au încredere în Joe Biden. Doar 24% cred că politicile sale au îmbunătățit condițiile economice. Optsprezece la sută au declarat că politicile președintelui nu au avut niciun efect asupra condițiilor economice din țară.

Americanii împotriva lui Biden

Sondajul a constatat că rata de aprobare a lui Biden a scăzut la 38 la sută, cel mai scăzut punct de când sondajul a început să analizeze performanțele sale în martie 2021. Cincizeci și opt la sută au declarat că au o impresie nefavorabilă despre președinte, în timp ce 45 la sută au spus că sunt mulțumiți deoarece președintelui îi pasă de oameni ca ei.

Inflația încăpățânată din ultimii doi ani și creșterea ratelor dobânzilor din partea Rezervei Federale au determinat critici la adresa politicilor economice ale administrației Biden. În același timp, alegătorii declară că nu se simt prea ușurați din punct de vedere economic.

Legea privind reducerea inflației

Casa Albă a continuat în ultimele săptămâni să promoveze așa-numitul său plan „Bidenomics”. La începutul acestei săptămâni, președintele a scris un articol de opinie în Milwaukee Journal Sentinel. Acesta a anunțat că se vor implementa măsuri care vor duce la creșterea salariilor. De asemenea, acesta a luat în calcul creșterea satisfacției la locul de muncă și restabilirea pensiilor sindicale.

De asemenea, Biden a afirmat că inflația este „aproape la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani”, în urma primei aniversări a Legii privind reducerea inflației. Este vorba despre un pachet legislativ economic de anvergură care a avut ca scop combaterea inflației, creșterea numărului de locuri de muncă și scăderea nivelului șomajului.

Importanța muncii 

Călătorind luni la Philadelphia pentru a marca Ziua Muncii, președintele  Biden a subliniat importanța muncii organizate și a lăudat muncitorii americani. În același timp, a criticat, de asemenea, bilanțul fostului președinte Trump. Comentariile sale au fost făcute în urma unui raport privind locurile de muncă publicat săptămâna trecută.

Această analiză a arătat că SUA a adăugat 187.000 de locuri de muncă în august și că rata șomajului a crescut la 3,8%. Sondajul CNN a fost realizat de SSRS în perioada 25-31 august pe un eșantion național aleatoriu de 1.503 adulți. Sondajul a avut o marjă de eroare de eșantionare de 3,5 puncte.

Locuri de muncă și rata șomajului 

Statele Unite au adăugat 187.000 de locuri de muncă, iar rata șomajului a crescut la 3,8% în august. Aceste date au fost publicate vineri de Departamentul Muncii.

Raportul privind locurile de muncă a arătat că piața muncii s-a plafonat în august. În condițiile în care Rezerva Federală ia în considerare o nouă majorare a ratei dobânzii. Economiștii se așteptau ca SUA să fi câștigat 170.000 de locuri de muncă și să mențină rata șomajului din iulie la 3,5%, potrivit estimărilor consensuale, conform The Hill .