Infofinanciar > Info > Amenzi uriașe pentru mașinile zgomotoase din București! RAR și polițiștii rutieri au ieșit pe străzi în control
Info

Amenzi uriașe pentru mașinile zgomotoase din București! RAR și polițiștii rutieri au ieșit pe străzi în control

Poliția Rutieră București
Sursă foto: Auto Bild

În urma unor verificări efectuate în trafic în București, polițiștii rutieri și inspectorii de la Registrul Auto Român au emis 35 de amenzi contravenționale în valoare de aproximativ 30.000 de lei. Printre acestea s-au numărat șase amenzi pentru modificarea sistemelor de evacuare a noxelor și patru amenzi pentru modificări neomologate la autovehicule.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din Brigada Rutieră și inspectorii de la Registrul Auto Român au efectuat controale în trafic în București, cu accent pe verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Ce au inclus verificările

Aceste verificări au inclus sistemul de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, sistemul de frânare, mecanismul de direcție, instalația de iluminare/semnalizare și echipamentele electrice, seriile/numerelor de identificare ale vehiculelor, vizibilitatea și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare neomologate, sistemul de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie), certificatul de înmatriculare și corectitudinea datelor din acesta în concordanță cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor, inspecția tehnică periodică și valabilitatea acesteia, precum și aplicarea de tratamente chimice sau folii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de autoritatea competentă și care sunt marcate corespunzător.

Brigada Rutieră a informat că în urma controalelor efectuate în trafic au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 30.000 de lei, în special pentru deficiențe tehnice. Din cele 35 de amenzi, șase au fost pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor, patru pentru modificări constructive neomologate, iar 25 pentru alte deficiențe tehnice.

Ce greșeli au făcut șoferii amendați

Un exemplu de deficiență tehnică constatată în timpul controalelor este autovehiculul condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, care a fost oprit în Piața Victoriei. S-a constatat că autovehiculul avea modificări neomologate care nu erau în concordanță cu mențiunile din certificatul de înmatriculare sau CIV (suspensia față era reglabilă), anvelope cu alte dimensiuni decât cele pentru care au fost omologate și modificări neomologate la sistemul de evacuare a noxelor (tubulatura de eșapament producea zgomot). Șoferul a fost amendat cu 1.450 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare până la remedierea deficiențelor tehnice constatate.

Un alt autovehicul condus de un tânăr de 25 de ani a fost oprit în Piaţa Victoriei şi a fost constatat că acesta prezenta deficienţe la sistemul de iluminare, anvelope care nu corespundeau cu dimensiunile omologate şi modificări constructive care nu erau specificate în CIV. Ca urmare, şoferul a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 2.320 lei, iar ca măsuri tehnico-administrative, certificatul de înmatriculare a fost reţinut şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare au fost retrase până la remedierea deficienţelor constatate, scrie News.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.