Infofinanciar > Info > Ambasadorul României în SUA, prezent la discursul istoric al președintelui american! Andrei Muraru îl laudă pe Joe Biden
Info

Ambasadorul României în SUA, prezent la discursul istoric al președintelui american! Andrei Muraru îl laudă pe Joe Biden

sursa facebook andrei muraru
sursa facebook andrei muraru

Președintele SUA, Joe Biden, a purtat un discurs în Congresul american, o premieră de la începutul pandemiei și a mandatului său. Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a asistat la întrunire și a relatat pe pagina sa de Facebook evenimentele care au avut loc în cadrul Congresului. 

„Am asistat în Congres la primul discurs rostit de Președintele Joe Biden privind starea națiunii de la debutul pandemiei și al doilea din mandatul său. A fost o demonstrație de oratorie și speech writing, cu multe accente sociale îndreptate către clasa de mijloc, mult optimism transmis propriilor alegători și un mesaj clar în privința următorilor doi ani de mandat – Let’s finish the job! Sala plină până la refuz cu republicani și democrați, alături de susținătorii lor, a transformat evenimentul într-unul încărcat de energie, cu temperaturi înalte, în care aplauzele furtunoase au alternat cu răzlețe contestări acide.

Pentru prima dată în mandatul său în fața unui Congres divizat, rezultat în urma alegerilor din noiembrie, cel mai în vârstă președinte din istoria Statelor Unite care a rostit vreodată “State of the Union” a făcut demonstrația unui lider autentic ce pune mai presus valorile pe care s-a clădit această faimoasă națiune de disputele politice: “Democracy must not be a partisan issue. It must be an American issue”, a scris Andrei Muraru.

Ambasada României în SUA își propune menținerea nivelului de comerț între cele două state 

Ambasada României în Statele Unite a anunțat că anul trecut s-a înregistrat cel mai mare volum la schimburilor comerciale dintre Washington și București, cu un volum de 5,13 miliarde de dolari, potrivit rapoartelor emise de Guvernul american.  

În comparație cu statisticile anului 2021, țara noastră și-a întărit în 2022 balanța comercială printr-o majorare a creșterii exportului, după cum au afirmat diplomații români de la ambasada României la Washington.  

„Veștile bune au sosit! Așa cum am anticipat în urmă cu două luni, cel mai mare volum al schimburile comerciale din istoria relațiilor dintre România și Statele Unite ale Americii a avut loc în anul 2022, când acesta s-a situat la nivelul a 5,13 miliarde de dolari”, a transmis Ambasada României în SUA într-o postare pe pagina lor de Facebook. 

„Față de statisticile anului 2021, observăm că România își consolidează balanța comercială printr-o creștere a exportului. Ne propunem ca în acest an să menținem trendul ascendent prin promovarea intensă a comerțului între cele două țări, astfel încât Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii să înregistreze rezultate economice tot mai bune”, mai se arată în postare. 

Cel mai mare număr de exporturi înregistrat în 2022 între Statele Unite și România a fost în luna decembrie, în valoare de 243,7 milioane de dolari. Valoarea cea mai mică de exporturi dintre cele două țări s-a înregistrat în luna ianuarie, totalizând 65,6 milioane de dolari. 

În rândul importurilor, cel mai mare număr s-a înregistrat în luna iunie a anului trecut, cu o valoare de 363,6 milioane de dolari. Pe de-o parte, cea mai mică valoare de import înregistrată în anul 2022 între România și SUA a fost în februarie, cu un total de 197,1 milioane de dolari, potrivit datelor guvernului american.