Infofinanciar > Info >  Ajutor pentru agricultură. ADAMA lansează pe piață un nou produs pentru protejarea producției
Info

 Ajutor pentru agricultură. ADAMA lansează pe piață un nou produs pentru protejarea producției

Cereale Ucraina Sursa foto Economedia.ro
sursa foto arhiva

O nouă inovație ajunge pe piața europeană. Mulți fermieri se confruntă cu mari probleme, care le distrug munca depusă și culturile. Astfel, ADAMA, lider global în industria de produse pentru protecția plantelor, a venit cu un nou produs. A fost lansat Forapro, un nou fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1. Acesta poate fi aplicat la nivelul mai multor culturi. De asemenea, oferă control superior la nivelul tuturor bolilor de început de sezon.

Forapro oferă efectul dublu de potențare a două substanțe active împreună cu tehnologia unică de formulare Asorbital de la ADAMA. Produsul a demonstrat rezultate excelente atât pentru grâu, cât și pentru orz, și este eficient în combaterea bolilor de început de sezon, cum ar fi făinarea, septorioza și ruginile.

Protejarea culturilor

Astfel, noul fungicid asigură un control excelent în T1 și protejează culturile împotriva unui întreg spectru de boli până la momentul de tratament T2. Puterea substanței active Protioconazol, împreună cu Fenpropidin, îmbunătățită de Tehnologia de Formulare Asorbital®, asigură o penetrare crescută a frunzelor, o absorbție mai rapidă și o translocare eficientă, cu impact la nivelul întregii plante, prevenind în același timp degradarea dată de radiațiile solare. Testele ample au arătat că Forapro® pătrunde în cuticula frunzei mult mai repede în comparație cu amestecul în rezervor al celor două substanțe.

„Fermierii caută fungicide inovatoare, eficiente, care să le răspundă nevoilor de protecție a culturilor, cu acțiune rapidă și costuri mai mici, astfel încât să poată crește recoltele și să aducă pe piață cereale de înaltă calitate. Odată cu lansarea Forapro®, ADAMA a răspuns acestor nevoi și a oferit inovația valoroasă pe care fermierii o așteaptă de la noi.”, a declarat Alex Mills, Director Global Fungicide ADAMA.

Forapro face parte din noul portofoliu european ADAMA de fungicide pentru cereale. Lansările vor continua pe tot continentul pe parcursul anului 2024.

Despre  ADAMA

ADAMA este lider global în industria de produse pentru protecția plantelor, oferind soluții fermierilor din întreaga lume pentru a combate buruienile, insectele dăunătoare și bolile. ADAMA deține unul dintre cele mai largi și mai diverse portofolii de substanțe active din lume, precum și unități de cercetare și dezvoltare, producție și formulare de ultimă generație.

Cu o cultură în care membrii echipei ADAMA ascultă fermierii și generează idei ținând cont de realitățile din teren, compania este poziționată în mod unic pentru a oferi o gamă largă de amestecuri distincte, formulări și produse diferențiate de înaltă calitate, oferind soluții care răspund nevoilor fermierilor și clienților locali în peste 100 de țări la nivel global. Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați www.ADAMA.com.