Infofinanciar > Info > Sprijin pentru fermieri! Ministrul Agriculturii vrea să îi scape de secetă
Info

Sprijin pentru fermieri! Ministrul Agriculturii vrea să îi scape de secetă

seceta, sursa foto economica.net
Sursa foto: arhiva companiei

Recent, ministrul agriculturii a anunțat că se va lansa un amplu program de reabilitare a sistemelor de irigații. Un număr mare dintre acestea au fost lăsate în paragină timp de mulți ani. Acum, Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a prezentat progresele care s-au consemnat în diferite regiuni ale României.

Cele mai noi lucrări se desfășoară în județul Constanța. Aici s-a realizat o investiție în valoare de 12,5 de milioane de lei. Cu ajutorul acesteia, sute de hectare de teren agricol vor fi salvate de la secetă.

„SE LUCREAZĂ PE CANALELE DE IRIGAȚII DIN TOATĂ ȚARA!

Lucrările de investiții de la Amenajarea de Irigații Carasu CDMN/PAMN Sud, din județul Constanța sunt în plină desfășurare și conform graficului.

Cu o stație de pompare retehnologizată și pe canale reabilitate, fermierii din zonă vor putea iriga aproximativ 600 de hectare. Investiția are o valoare de 12.500.000 lei și va finalizată în acest an!

Ne-am luat angajamentul că vom moderniza și vom reporni sistemele de irigații din România și lucrăm la îndeplinirea acestui obiectiv care înseamnă dezvoltarea agriculturii românești!”, este mesajul pe care l-a transmis Florin Barbu pe pagina sa de socializare Facebook, conform stiripesurse.ro