Infofinanciar > Lumea la zi > Agent rus, prins în America. Este acuzat că forma adepți pro-Rusia chiar pe teritoriul SUA!
Lumea la zi

Agent rus, prins în America. Este acuzat că forma adepți pro-Rusia chiar pe teritoriul SUA!

SUA și Rusia - sursa foto - observatornews.ro
Sursa foto: observatornews.ro

Propaganda rusească este cunoscută la nivelul întregii lumi. Moscova, de când a început războiul contra Ucrainei, a pus accent mult mai mare pe acest aspect. Aceștia au prin toată lumea agenți care se ocupă de cultivarea mesajului pro-Rusia, chiar și în SUA.

Totuși, un agent rus a primit sancțiuni din partea Statelor Unite al Americii deoarece s-a folosit de diverse formațiuni politice din acest teritoriu pentru a realiza propagandă în favoarea Rusiei. Potrivit Hotnews, numele responsabilului pentru acest lucru este Aleksandr Viktorovici Ionov.

America se luptă de ani de zile cu agenții Rusiei

Acesta nu este singurul care a avut sarcina de a se ocupa cu răspândirea propagandei pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Există o adevărată luptă pe care americanii o poartă cu cei care vor să controleze opinia publică din această țară prin intermediul influenței externe.

În urmă cu patru ani, Departamentul pentru Justiție al Statelor Unite a adus acuzări la adresa a 12 oameni din Rusia pentru că, în mod subtil, au realizat o campanie în mediul online care avea drept scop să creeze tensiuni pe parcursul alegerilor prezidențiale din anul 2016. În acel moment, Donald Trump a ieșit învingător.

Conform sursei menționate anterior, liderul departamentului de securitate națională din cadrul Departamentului de Justiție, pe numele lui, Matthew Olsen a declarat că: „Ionov ar fi orchestrat o campanie de influență nerușinată, transformând grupuri politice americane și cetățeni americani în instrumente ale guvernului rus”.

The Guardian menționează faptul că Aleksandr Viktorovici Ionov poate să fie pedepsit cu până la cinci ani de închisoare în cazul în care este găsit ca fiind vinovat.

Această acuzație la adresa agentului rus este legată de o mișcare de raid pe careagenții federali au făcut-o chiar la sediul central al Mișcării Uhuru. Clădirea centrală se află în St. Petersburg, Florida. Această mișcare este parte a Partidului Socialist al Poporului African care are ca scop să unească toate statele de pe acest continent.

Conducătorul acestei mișcări a precizat faptul că formațiunea lui este în sprijinul Rusiei, conform sursei menționate anterior.

Rusia pune foarte mult accent pe propagandă

Faptul că Rusia încearcă să își extindă aparatul de propagandă este dovedit și de vizitele pe care Serghei Lavrov, ministrul de Externe de la Kremlin, le-a efectuat pe continentul african. În cadrul acestora, oficialul rus a avut discursuri în care a pus pe seama țărilor occidentale vina pentru criza alimentară iminentă.

În plus, prin aceste intervenții, Lavrov amintește de fiecare dată că sancțiunile date Rusiei de către Occident sunt demne de condamnat deoarece provoacă pagube în întrega lume.

Rusia are aparate de propagandă care funcționează în orice colț al lumii, având foarte mulți agenți. Practic, știrile false din Moscova ajung să fie văzute la nivel mondial. De pildă, postul Russia Today în limba spaniolă reprezintă un canal de televiziunea la care milioane de oameni din America de Sud se uită. Tot Russia Today face mari eforturi pentru a cultiva ideile pro-Ruisia și pe teritoriul țării lui Emmanuel Macron