Info

Adio vouchere sociale de 250 de lei pentru pensionari! Decizia Guvernului care va lăsa mii de români fără ajutor

capital.ro
FOTO: capital.ro

Pensionarii care beneficiază de voucherele sociale în valoare de 250 de lei pot rămâne fară acestea în urma unei hotărâri pe care o va lua Guvernul.

Românii care încasează un venit lunar sub pragul de 1500 de lei au beneficiat în ultimele luin de un sprijin financiar acordat de executiv. În următoarele luni Statul are de gând să livreze cei 250 de lei până când fiecare beneficiar va încasa 1000 de lei.

Din păcate, tot mai multe neconcordanțe apar, în sensul că unii din seniorii României pot rămâne fără tichetul social. În cazul în care decizia luată de Guvern, prin care se cere indexarea pensiilor, va fi aprobată, persoanele care încasează după indexare, mai mult de 1500 de lei vor rămâne fără sprijinul de la Stat.

Programul ”Sprijin pentru România” poate fi modificat de următoarea decizie a Guvernului

Venitul lunar al celor pensionați se va modifica în perioada următoare, pentru că Executivul are de gând să acorde cetățenilor o sumă prin care aceștia să se poată întreține. Prin urmare, beneficiarii care au dreptul de primi voucherul social oferit de ”Sprijin pentru România” și a căror venituri vor depăși 1500 de lei nu vor mai beneficia de următoarele două tranșe acordate prin program. Deci pensionarii care vor primi mai mult la pensie în perioada următoare ar putea pierde ajutorul de la stat.

Perosanele cu dizabilități vor beneficia de cei 250 de lei datorită faptului că indemnizația lor nu intră în calcul, Ministrul Muncii, Marius Budăi face câteva precizări și declară următoarele:

„Mai sunt anumite cazuri care au realizat venituri în această perioadă şi care nu primesc această a doua tranșă. Mai exact, în luna precedenta acordarii acestui drept se face o verificare cu bazele de date ale ANAF, acolo unde se declară veniturile impozabile, pentru că acest sprijin este pentru cei care au venituri sub 1.500 de lei, cu precizarea că indemnizația pentru persoanele cu dizabilități nu intră în calcul”.

În altă ordine de idei, persoanele care sunt și vor rămâne eligibile se vor bucura de a treia tranșă în lunile octombrie- noiembrie după care ultima transă se va acorda la începutul anului viitor.

În momentul de față numărul beneficiarilor depășește 2, 5 milioane. Mai multe detalii a oferit Marcel Boloș reprezentantul Guvernului, el a declarat următoarele:

”După o primă etapă dificilă în care am reuşit să emitem şi distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranţă procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toţi cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranşă se adaugă alţi aproximativ 150.000 de români”, scrie antena3.ro