Infofinanciar > Info > Ford, all-in pentru electrice! Apel pentru Uniunea Europeană. Ce mașini se vor produce la Craiova
Info

Ford, all-in pentru electrice! Apel pentru Uniunea Europeană. Ce mașini se vor produce la Craiova

Ford electric - sursa foto - ford.ro
Sursa foto - ford.ro

Mașinile electrice devin un lucru din ce în ce mai obișnuit, iar Ford dorește ca prezența pe străzi a unor astfel de autovehicule să fie o normalitate în câțiva ani. Astfel, compania producătoare de mașini se alătură unui apel lansat de 27 de companii către Uniunea Europeană care specifică următorul aspect: toate vehiculele și autoturismele care se vând pe teritoriul Europei să fie exclusiv eletrice din anul 2035.

Ce vrea, mai precis, compania Ford

Ford deține și un punct de producție pe teritoriul României, în cadrul căreia vor fi produse vehicule electrice începând cu anul 2024. Tot această companie, cere Uniunii „obiective de creștere a infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice în Europa”, conform site-ului profit.ro.

Prin aceste cereri, compania americană confirmă țintele pe care și le-a propus și pe care le-a făcut publice în umră cu ceva timp. Mai precis, este vorba despre eliminarea motoarelor care merg pe bază de combustie, pentru orice vehicul care este vândut pe teritoriul Europei până în 2035. Un alt scop pe care îl are Ford se referă la faptul că se dorește obținerea unei amprente de carbon care să fie egală cu zero în fabriciile proprii și la furnizori.

Scrisoarea care a fost transmisă către Uniunea Europeană prevede adoptarea unei legislații, prin care să se stabilească un calendar precis pe care industria auto să îl urmeze.

Faptul că a fost înaintat acest apel înainte este de-a dreptul surprinzător, pentru că , în urmă cu puțin timp, cei care reprezintă industria auto din Europa au cerut Comisiei să regândească desfășurătorul de eliminare a motoarelor pe bază de combustie. Motivul a fost faptul că acest lucru ar presupune eforturi mult prea mari pentru industria producătaore de autovehicule trebuie să le facă, într-un context în care Uniunea Europeană nu are infrastrcutura de încărcare pentru vehiculele electrice suficient de dezvoltată.

Stuart Rowley, președintele Ford Europa, crede că libertatea de mișcare face o echipă foarte bună cu grija pentru propria noastră planetă, dar și pentru fiecare individ în parte. Acesta este și un motiv pentru care acesta spune următorul lucru: „ De aceea, ne propunem ca toate vehiculele Ford să aibă emisii zero până în 2035. Pentru a realiza acest obiectiv cu succes, factorii de decizie din UE trebuie, de asemenea, să stabilească obiective naționale obligatorii pentru infrastructură de încărcare electrică fără probleme, care să răspundă cererii tot mai mari de vehicule electrice.”.

Deși Uniunea Europeană nu stabilit oficial un calendar definitiv pentru interzicerea motoarelor pe bază de combustie, Comisia Europeană a pus deja ca termen final anul 2035.Totuși, Parlamentul European este cel care o să trebuiască să adopte o decizie comună în această privință. Legea este prevăzută pentru a fi votată în acest an.

România o să fie una dintre țările unde se vor fabrica mașini electrice Ford. În Craiova, autoturismul Puma și mașinile cu caracter utilitar din gama Courier o să fie produse în varianta complet electrică din 2024, conform unui anunț pe care chiar compania l-a făcut.