Infofinanciar > Lumea la zi > Aderarea la euro nu e așa ușoară! Bulgaria are mari probleme cu inflația
Lumea la zi

Aderarea la euro nu e așa ușoară! Bulgaria are mari probleme cu inflația

Bulgaria euro (sursă foto: adevărul)
sursă foto: arhiva companiei

Bulgaria se pregătește să intre oficial în zona euro. Însă , întâmpină anumite impedimente în ceea ce privește țintele în cazul inflație. În acest fel, dacă Sofia nu reuşeşte să îndeplinească ţintele sugerate de cei de la Banca Centrală Europeană (BCE) în iunie, aderarea la zona euro ar putea fi amânată. Momentan, aceasta este programată pentru 1 ianuarie 2025.

Aceste declarații îi aparțin acum guvernatorului băncii naționale din Bulgaria. „Dacă Bulgaria nu îndeplineşte criteriul inflaţiei în iunie şi o face mai târziu în 2024, aderarea la zona euro mai târziu în 2025, mai degrabă decât la 1 ianuarie. Este un scenariu posibil şi, în acest stadiu, mai probabil”, a spus Dimitar Radev, citat de Agenţia de presă bulgară (BTA), transmite Reuters.

Pe mai departe, următorul raport bianual de convergenţă al BCE va f publicat în luna iunie a acestui an. În acest raport se va regăsi o evaluare a fiecărei țări în parte în materie de performanţă în cazul candidațilofr la adoptarea monedei euro, scrie SpotMedia.