Infofinanciar > Info > Veste bună pentru seniorii din România. Pensiile cresc și de la 1 ianuarie 2025
Info

Veste bună pentru seniorii din România. Pensiile cresc și de la 1 ianuarie 2025

Legea Pensiilor (sursă foto: G4MEedia)
Sursa foto: arhiva companiei

Odată cu implementarea Legii pensiilor, românii vor beneficia de cel puțin două majorări anuale ale pensiilor. Șeful CNPP a oferit detalii cu privire la suma cu care vor fi majorate pensiile începând cu 1 ianuarie, ținând cont că acestea vor fi crescute din nou în ianuarie 2025.

Conform a ceea ce este prevăzut în lege, veniturile seniorilor se vor majora din nou de la 1 septembrie 2024. Tot în această lege se mai prevede faptul că vor exista două majorări anual. În acest fel, veniturile seniorilor vor crește și de la 1 ianuarie 2025.

Șeful CNPP a informat că la 1 ianuarie 2025, majorarea pensiilor va fi ajustată în funcție de rata inflației estimate. Și va include minim 50% din majorarea salariului brut mediu.

„Principiul de indexare a pensiei minime este legat de inflație. Numai în ianuarie vom mai face indexări cu rata inflației și 50% din creșterea reală a salariului mediu brut. Și pensia minimă se va indexa cu aceeași valoare cu cât se indexează și valoarea punctului de pensie”, este mesajul transmis de Daniel Baciu, șeful CNPP, conform playtech.ro