Info

Grindeanu a desemnat câștigătorul licitației pentru Lotul 3 al Autostrăzii de Centură București! Cine este acesta

constructor.ro
FOTO:constructor.ro

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a desemnat constructorul pentru Lotul 3 al Autostrăzii de Centură București No (A0 Nord), este vorba de o companie chinezească care are la dispoziție un an pentru proiectare și alte 18 luni pentru execuția lucrărilor.

„După mai multe contestaţii şi reevaluări de oferte, CNAIR a desemnat astăzi, conform deciziei Curţii de apel Bucureşti, câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia celor 8,6 km ai acestui lot! Constructorul chinez are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 18 pentru execuţia lucrărilor. În cadrul contractului antreprenorul va construi inclusiv 7 pasaje (două dintre acestea cu lungimi de 318,30 m, respectiv 466,50m)”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Costurile lucrărilor

Costurile pentru lotul 3 (Afumați-Pantelimon) ajung la 397,99 milioane de lei fără TVA și sunt finanțate din fonduri europene. Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR), ofertantul care a câștigat licitația este China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC). Constructorul a oferit o perioadă de garanție de 10 ani.

„CNAIR SA a finalizat procesului de reevaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului de ”Proiectare și Executie Autostrada de Centura București km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 3: km 39+000-km 47+600” a anunțat compania.

„Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestațiilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, menţionează CNAIR.

Potrivit contractului, constructorul chinez va realiza mai multe lucrări de artă complexe, printre care 7 pasaje pe și peste autostradă, dintre care două vor avea lungimi de 318,3 metri respectiv 466,5 metri. Contractul de achiziție va fi semnat după ce perioada de depunere a contestațiilor și de soluționare a contestațiilor va expira.

„În cadrul contractului, viitorul antreprenor va realiza mai multe lucrări de artă complexe, incluzând 7 pasaje pe şi peste autostradă, două dintre acestea având lungimi de 318,30 m, respectiv 466,50 m. Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire” se mai arată în comunicatul CNAIR.

Contractele pentru execuția celor 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău au fost câștigate de un constructor român

Ministrul social democrat a mai declarat, în cursul zilei de vineri, că a fost desmenat și constructorul care se va ocupa de executarea lucrărilor a unei secțiuni din Autostrada Moldovei A7:

Contractele pentru execuția celor 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău au fost câștigate de un constructor român.

După semnarea documentelor, firma are la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor.

Lotul 1 (Focșani – Domnești Târg):

-35,60 km, valoare: 2,35 miliarde de lei (fără TVA)

Lotul 2: (Domnești Târg – Răcăciuni):

-38,78 km, valoare:2,48 miliarde de lei (fără TVA)

Lotul 3: (Răcăciuni – Bacău):

-21,52 km, valoare: 1,67 miliarde de lei (fără TVA)

Pe traseul întregii secțiuni de autostradă Focșani-Bacău (95,9 km) vor fi construite 91 de poduri și pasaje”, potrivit digi24.ro.