Infofinanciar > Info > 500 de posturi vacante scoase la concurs! Salarii de aproximativ 5.000 de lei în acest domeniu
Info

500 de posturi vacante scoase la concurs! Salarii de aproximativ 5.000 de lei în acest domeniu

500 de posturi vacante scoase la concurs! Salarii de aproximativ 5.000 de lei în acest domeniu
SURSA FOTO FSANP

Alegerea locului de muncă este un proces îndelungat pentru toată lumea. Oamenii aleg în primă fază domeniul în care doresc să activeze, iar apoi se interesează de cele mai profitabile oferte de pe piață. Atât firmele private, cât și statul scot anual la concurs milioane de job-uri, așteptând candidatul perfect pentru a ocupa acel loc vacant.

În această direcție, statul scoate la concurs 500 de posturi, valabile atât pentru femei cât și pentru bărbați, în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Posturile vacante sunt de agent operativ, iar salariul mediu este de 5.000 de lei, plus norma de hrană, care se adaugă la câștigurile financiare ale persoanelor care ocupă aceste loc de muncă.

500 de posturi de agent operativ 

Aproape 500 de posturi de agent operativ, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, au fost scoase la concurs de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP). În perioada următoare, va fi organizat un concurs pentru ocuparea a 472 de posturi vacante de agent în sectorul de securitate a detenției și regimului penitenciar.

La Penitenciarul Poarta Albă sunt disponibile 30 de posturi, care au la nivel de cerință ocuparea a 25 de posturi de agenți operaționali de gen masculin, și restul de 5 posturi sunt destinate doritoarelor de gen feminin. De asemenea, alte 5 posturi sunt disponibile pentru Spitalul Penitenciarului Poarta Albă. Pentru Secția exterioară Chitila, Penitenciarului Tulcea a scos la concurs în prezent 15 posturi vacante doar pentru bărbați.

Cine dorește să aplice pentru aceste locuri vacante, trebuie să prezinte în termen de 15 zile lucrătoare de la data publicării anunțului, adică până la data de 28 aprilie 2023, ora 15.00, candidaturile complete la sediul unității care deține postul ce trebuie ocupat. Un ofițer de penitenciare câștigă, de obicei, aproximativ 5.000 de lei pe lună, plus norma de hrană.

Condițiile aplicării la acest loc de muncă

Pentru a candida la posturi vacante oferite de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), cu scopul de a ocupa funcția de agent operativ, trebuie respectate următoarele condiții: candidații trebuie să aibă cetățenie română, trebuie să cunoască limba română și de asemenea, trebuie să îndeplinească condițiile care prevăd nivelul de studii și vechime, prevăzute de lege.

Totodată, candidații trebuie să aibă împlinită vârsta de 18 ani, capacitate deplină de exerciţiu şi sunt apți din punct de vedere medical şi psihologic pentru îndeplinirea funcţiei. În plus, dosarul acestora nu trebuie să prezinte antecedente penale sau acuzații de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni. De asemenea, nu pot candida pentru acest post persoanele care au încetat munca într-o funcție publică din motive disciplinare sau cei care nu au un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist de penitenciare, conform Romania TV .

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.