Infofinanciar > Info > 5.000 de lei pentru patru zile de vacanță în Deltă. Prețuri uriașe de Paște!
Info

5.000 de lei pentru patru zile de vacanță în Deltă. Prețuri uriașe de Paște!

Vacanță de Paște monitorulexpress.ro
Sursa foto: monitorulexpress.ro

Față de anii trecuți, prețurile pentru vacanțele de Paște au crescut într-un mod surprinzător. Locurile preferate de români în ceea ce privește sărbătorirea cu familia sunt Delta Dunării, litoralul și Maramureșul.

Zonele preferate ale românilor

Până acum, cele mai multe rezervări pentru sărbătorirea vacanței de Paște s-au făcut în Delta Dunării și litoral.

,,Dacă mergem spre Delta Dunării, resorturile de patru stele pornesc de la 400 de euro, cazare cu cina festivă inclusă, iar dacă mergem spre cinci stele unde avem toate mesele incluse şi foarte multe activităţi tarifele depăşesc un pic 600 de euro”, a precizat un reprezentant al unei agenții de turism pentru Observatornews.ro.

Dacă vor să evite prețurile ridicate apelând la Maramureș, românii vor suferi o dezamăgire. Locația din topul preferințelor a ajuns să aiba pachete turistice scumpite cu 20 de procente. Cine caută o cazare într-o casă tradițională confecționată din lemn va trebui să cheltuie aproximativ două mii de lei de persoană. Incluse în preț sunt mai multe atracții.

Printr-o simulare, o excursie de circa patru nopți de cazare pentru un grup de șase-opt persoane, cu două mese pe zi incluse, poate duce la suma de 1400 de lei de persoană per sejur. La dispoziție sunt puse patru dormitoare ce conțin pat matrimonial și baie proprie, intrare cu cină și ieșire cu mic-dejun. Micul-dejun este format dintr-un bufet suedez, iar cina conține ciorbă, felul doi, desert. Sunt incluse și băuturi precum cafeaua, horinca afânată, suc, vin de casă și apă. În preț intră și o masă festivă în ziua Paștelui cu mâncăruri tradiționale, băuturi și diverse activități  în mijlocul naturii, conform antena3.ro.

O metodă de plată poate fi reprezentată de voucherele de vacanță. Ceea ce trebuie verificat, însă, este politica internă a locației alese, având în vedere că nu toate cazările acceptă tichetele.

Pensiunile din Bucovina

Gazdele din Bucovina au pregătit pentru turişti o creștere de tarif de 10 procente. În medie, pachetul de Paşte ce include patru nopţi are un preț de circa 4.800 de lei. Pensiunile adaugă în ofertă demonstraţii de încondeiat ouă, spectacole de dansuri tradiționale şi vântoare de ouă, pentru oaspeții mai mici, potrivit Observatornews.ro,

Data Paștelui 2023

Anul acesta, Paştele Ortodox şi Paştele Catolic cade la o săptămână distanţă între ele. La ortodocşi, Paştele o să fie sărbătorit pe 16 aprilie, în vreme ce Paștele catolic se sărbătorește în 9 aprilie. Paştele este o sărbătoare cu o dată ce poate varia. Aceasta se calculează după o regulă hotărâtă la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în anul 325.

Românii vor primi liber atât în prima cât şi în a doua zi de Paşte, iar începând cu anul 2018, și Vinerea Mare se adaugă în lista zilelor libere.

Paștele este sărbătoarea în care celebrăm ,,omorârea morții, sfărâmarea iadului și începătura altei vieți veșnice și săltând îl lăudăm pe Mântuitorul, pe cel unul binecuvântat și preamărit, Dumnezeul părinților noștri”. Pentru ca acest lucru să aibă loc cu adevărat, trebuie să rostim ,,Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le”, potrivit click.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.